Šport > Nogomet
17213 ogledov

"Sram me je, da sem iz iste države kot Skomina!"

damir skomina
Slovenski nogometni sodnik je s kontroverzno odločitvijo na tekmi Ajaxa in Real Madrida razburkal nogometno javnost.

Damir Skomina se je z včerajšnjo tekmo osmine finala lige prvakov zapisal v nogometno zgodovino. Slovenec je delil pravico na obračunu Ajaxa in Real Madrida v Amsterdamu, kjer je postal prvi sodnik, ki je po posvetovanju z videotehnologijo (VAR) spremenil svojo odločitev na tekmi najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu.

Skomina je v prvem polčasu tekme na stadionu Johan Cruijff Arena razveljali zadetek Nicolasa Tagliafice in s tem močno ujezil domače privržence. Argentinec je v 37. minuti z glavo premagal gostujočega vratarja Thibauta Courtoisa, katerega naj bi pri tem oviral Dušan Tadić, ki je bil v prepovedanem položaju.

Slovenski delivec pravice je po ogledu posnetka zadetek razveljavil in postal tarča razjarjenih navijačev, ki so prepričani, da so bili Madridčani deležni nepoštene pomoči.

Galaktiki so v nadaljevanju tekme povedli z golom Karima Benzemaja, nato je za izenačenje poskrbel Hakim Ziyech, zmago pa je tri minute pred koncem rednega dela gostom zagotovil rezervist Marco Asensio.

Družbena omrežja so po tekmi preplavili odzivi jeznih navijačev. Izbrali smo nekaj najbolj sočnih. "Skomina, niti VAR ti ne more pomagati, ker si slep in nimaš pojma," se je jezil nek uporabnik.

"VAR bi morali koristiti za odpravo napak in reševanje spregledanih situacij, ne pa za uveljavitev nogometnih pravil, ki jih nihče ne razume," je dodal drugi.

"VAR = Video Assistant Real. Patetična odločitev, Skomina."
"Skomina, nazaj v šolo!"
"Zaostali sodnik Skomina, Courtois se v nobenem primeru ne bi dotaknil žoge. Preoblem VAR-a je v tem, da ustavijo posnetek. Tadić ni imel nobenega vpliva na Courtoisa."
"Skomina je bil Realov najboljši nogometaš, VAR drugi."
"Skomina, sram te bodi!"
"Sram me je, da sem iz iste države kot Damir Madridista Skomina."
"Skomina, VAR. Zaključil sem z ligo prvakov."
"J*bi se, VAR. Skomina je primitivec."
"VAR ubija nogomet. Odj**i, Skomina. Popoln kreten."
"S pomočje Skomine in Uefine mafije bo pokal ostal v Madridu."

Videotehnologija (VAR) je v ligo prvakov vstopila z letošnjimi izločilnimi boji.

Komentarjev 8
  • McClain 07:53 15.februar 2019.

    tud Olimpija mu je blizu... :-(

  • bojovi 20:37 14.februar 2019.

    Je skomina dal izjavo mogoče? Me prav zanima kaj je nakladal.

  • milovan 17:31 14.februar 2019.

    Skomina je cisto spremenil potek tekme. Tudi VAR ne more proti Realu! Zal, smo spet v srediscu pozornosti. Tokrat, ne po sportnih uspehih, ampak....