Šport > Nogomet
1000 ogledov

Skomina s sporno odločitvijo začinil tekmo v Amsterdamu

damir skomina var Epa
Real Madrid je tudi s pomočjo Damirja Skomine na prvi tekmi osmine finala premagal Ajax (1:2). Tottenham si je priigral ogromno prednost proti Borussii (3:0).

Branilec naslova Real Madrid je v Amsterdamu premagal Ajax (1:2). Po uvodnem golu Karima Benzemaja je odločilni zadetek prispeval rezervist Marco Asensio. Za domače se je med strelce vpisal Hakim Ziyech.

Tekmo je sodila četverica slovenskih sodnikov na čelu z Damirjem Skomino.

Nizozemce je v 37. minuti srečanjav vodstvo popeljal Nicolas Tagliafico, a veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo. Skomina je po posvetovanju z videotehnologijo presodil, da je bil Dušan Tadić v prepovedanem položaju.

Ker naj bi srbski napadalec vplival na igro, gol ni obveljal. Najslavnejši slovenski sodnik je bil zaradi odločitve tarča napadov na družbenih omrežjih.

Liga prvakov Šport Parižani v drugem polčasu gospodarili na Old Traffordu

V Amsterdamu so v prvem polčasu bili aktivnejši domači nogometaši, ki so imeli malce več žogo v svoji posesti, sprožili pa so tudi več strelov, a le tri od enajstih v okvir vrat. V 37. minuti so celo zadeli, a so z video tehnologijo Var, prvič v uporabi v evropskih pokalih, zaradi prepovedanega položaja gol razveljavili. Na drugi strani je Real vse štiri strele sprožil proti okviru vrat, a niti enega dovolj dobrega za spremembo izida.

Zato pa so Španci povedli v 60. minuti, ko je po podaji Juniorja Vinicusa zadel Karim Benzema. Petnajst minut pozneje pa so domači po lepi akciji izenačili, zadel je Hakim Ziyech. V 87. minuti so Madridčani znova povedli in prišli do lepe prednosti pred povratno tekmo, ko je zadel Marco Asensio.

damir skomina | Avtor: Epa Epa

V Londonu pa sta ekipi v prvem polčasu igrali približno enakovredno, s tem da so imeli gosti lepše priložnosti. A že v 47. minuti so domači povedli, potem ko je Heung-Min Son unovčil podajo Jana Vertonghna. Belgijski branilec je v 83. minuti podvojil prednost Londončanov povišal po podaji Sergea Aurierja. Vsega štiri minute pozneje je angleški predstavnik zadel že za 3:0, potem ko je po podaji iz kota zadel Fernando Llorente.

Real Madrid Liga prvakov Šport Ajaxovi huligani zjutraj nad nogometaše Reala

Liga prvakov, 1/8 finala, izidi:

Tottenham - Borussia Dortmund 3:0 (0:0)
Son 47., Vertonghen 83., Llorente 86.

Ajax - Real Madrid 1:2 (0:0)
Ziyech 75.; Benzema 60., Asensio 87.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.