Šport > Nogomet
474 ogledov

Real povedel, Barcelona izenačila

Real Madrid
Odločitev o finalistu pokala bo padla v Madridu.

Nogometaši Barcelone in Real Madrida so se na prvem El Clasicu v letu 2019 razšli brez zmagovalca. Prva tekma polfinala španskega Kraljevega pokala se je končala z izidom 1:1.

Barcelona je kljub optimističnim napovedim začela tekmo brez svojega prvega zvezdnika Lionela Messija, ki se še vrača po poškodbi in je tekmo začel na klopi.

Lionel Messi Poškodba Šport Bo Messi nared za El Clasico?

Real je na vročem gostovanju v prestolnici Katalonije povedel že v 6 minuti. Zadel je Lucas Vazquez po lepi podaji Karima Benzemaja, ki se je v kazenskem prostoru do žoge dokopal po veliki napaki Jordija Albe, kateri je zelo slabo ocenil let žoge in ga je ta preletela. Francoski napadalec je nato pred vrati lepo zaposlil Lucasa, ki je rutinirano zaključil.

Po prejetm zadetku pa je na igrišču zagospodarila Barcelona. V 20. minuti se je sam pred Keylorjem Navasem znašel Brazilec Malcom, a je Kostaričan izvrstno posredoval. Sodniki so nato igro sicer prekinili ter dosodili Brazilčev prepovedan položaj, a so se zmotili, saj je nekoliko zaspal Marcelo. V 27. minuti nova priložnost Barcelone. Iz prostega strela je žogo v kazenski prostor poslal Malcom, ki je našel Gerarda Piquea, a se je njegov strel z glavo odbil od Sergia Ramosa preko vrat.

Barcelona : Real Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledilo je obdobje popolne dominacija Barcelone, ki je zagospodarila na igrišču in do konca polčasa vrstila priložnost za priložnostjo. V 31. minuti je Nelson Semedo nevarno prodrl po desni strani, a je njegovo žogo ponovno vrhunsko zaustavil Navas, ki se je ponovno izkazal še v 36. minuti, ko je z izjemno parado obranil strel Philippea Coutinha z roba kazenskega prostora. Barcelona je bila sicer najbližje izenačenju v 32. minuti, ko je Ivan Rakitić že premagal Navasa, a mu je zadetek preprečila prečka. V protinapadu je obrambi nato lepo pobegnil Vinicius Junior, a poslal nekoliko premočno podajo proti Benzemaju, ki bi bil sam pred nasprotnikovimi vrati. Igra se je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa nekoliko umirila in nismo videli več prave priložnosti na nobeni strani.

Real Madrid Okrepitev Šport Bomba pred El Clasicom! Barcin predsednik si želi Realovega zvezdnika

Na začetku drugega polčasa je pobudo ponovno prevzela Barcelona, medtem ko se je Real ponovno osredotočil na branjenje. V prvih desetih minutah nadaljevanja beležimo le nenevaren poizkus Rakitića, nato pa je prišla 58. minuta in veliko slavje domačih.

Clement Lenglet je najprej s krasno podajo zaposlil Jordija Alboki je uspel pobegniti offside zanki ter se znajti iz oči v oči z Navasom, ki pa je pravočasno zapustil svoja vrata ter posredoval pred levim bočnim branilcem Blaugrane. Toda akcijo je spremljal Luis Suarez, ki se je dokopal do žoge in zadel vratnico. Nevarnosti za Galaktike pa še ni bilo konec, saj je žoga pristala pri Malcomu, ki jo je pospravil v mrežo.

V 63. minuti pa novo navdušenje na tribunah. V igro je namreč vstopil ljubljenec domačega občinstva, Leo Messi, ki je zamenjal Coutinha. Argentinski čarovnik je nato razkošje svojega talenta pokazal že v 68. minuti, ob svojem prvem stiku z žogo, ko je v paru s Suarezom odigral lepo akcijo, a se je na koncu do žoge pred Urugvajcem vseeno dokopal Navas.

Kljub temu da je bila Barcelona boljši nasprotnik, pa je imel zadnjo priložnost na tekmi Real Madrid, ko se je nepričakovano do nje dokopal rezervist Gareth Bale, a je njegov poizkus v zadnjem trenutku zaustavil Semedo.

Povratna tekma pokala na Santiago Bernabeu je na sporedu 27. februarja, medtem ko se bosta večna tekmeca v okvirju Primere pomerila la pet dni kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice