Šport > Nogomet
1100 ogledov

Real z videom nad sodnika, ki ni dosodil enajstmetrovke

Vinicius Junior
Pri madridskem Realu objavili video, ki naj bi dokazoval, da sodnik ne mara kraljevega kluba.

V madridskem Realu so prepričani, da jih je na zadnjem dvoboju, ki so ga Madridčani doma z 0:2 izgubili proti Real Sociedadu, za točke oškodoval glavni sodnik Jose Luis Munuera Montero. Ta po mnenju gostiteljiv ni dosodil dveh enajstmetrovk za domače, zelo sporna naj bi bila še zlasti odločitev ob padcu Viniciusa Juniora v kazenskem prostoru gostov.

Domači nogometaši so burno protestirali pri glavnem sodniku in zahtevali, da naj uporabi VAR, a je ta zahtevo odklonil. "Če se v takšnih situacijah ne poslužujemo videotehnologije, potem je nesmiselno, da jo sploh imamo. Vsi smo ljudje in delamo napake, a če imaš priložnost pogledati dokaze in tega ne storiš, to zelo težko razumemo," je po tekmi sicer besnel trener Reala Santiago Solari.

Willian Jose La Liga Šport Nova blamaža Reala

Montero je svojo odločitev pojasnil s tem, da mu iz sobe z VAR-om niso sporočili naj si ogleda situacijo. Pri kraljevem klubu so se odločili narediti še korak naprej. Objavili so video v katerem je omenjeni delilec pravice pred mesecem in pol tudi sam opravljal pregled s pomočjo VAR-a. Šlo je za tekmo med Eibarjem in Realom, ob zadetku Eibarja, ki je sicer slavil s 3:0, pa je Montero stisnil 'petko' sodelovacem v sobi.

Pri Realu so prepričani, da posnetek dokazuje pristranskost sodnika. "Prekršek vratarja nad igralcem je čist in sodnik bi moral dosoditi enajstmetrovko ter čuvaju mreže pokazati rumeni karton," je za Marco sicer o spornem dogodku dejal nekdanji delilec pravice Andujar Oliver.

Sergio Ramos Ogorčenje Šport Škandal na tekmi La Lige, Real napovedal pritožbo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.