Šport > Nogomet
288 ogledov

Srbski zvezdnik šele deveti nogometaš v zgodovini

dušan tadić Epa
Srbski napadalni vezist se je pridružil peščici igralcev z najvišjo možno oceno za predstavo na nogometni tekmi.

Pri priznanem francoskem športnem dnevniku L'Equipe so bili navdušeni nad predstavo srbskega nogometnega reprezentanta, igralca Ajaxa, Dušana Tadića na povratni tekmi osmine finala proti madridskemu Realu. Ocenili so ga z najvišjo možno oceno, s čimer je postal šele deveti igralec, ki se lahko pohvali z "desetko" v tem dnevniku.

Pred njim so najvišjo oceno dobili Franck Sauzee ter vratar Bruno Martini leta 1988 za tekmo mladih reprezentanc Francije in Grčije, Oleg Salenko za tekmo svetovnega prvenstva leta 1994 med Rusijo in Kamerunom, Danec Lars Windfelt za tekmo leta 1997 med Nantesom in Aarhusom, Poljak Robert Lewandowski za tekmo leta 2013 med Borussio Dortmund in Realom, Brazilec Carlos Eduardo leta 2014 za prvenstveno tekmo med Gueugnonom in Nico, brazilski zvezdnik Neymar leta 2018 za prvenstveno tekmo med PSG in Gijonom, edini, ki je "desetko" dobil dvakrat, pa je argentinski superzvezdnik Lionel Messi, in sicer za leta 2010 za tekmo Barcelona - Real in leta 2012 za tekmo Barcelona - Bayer Leverkusen.

Tadić je k veličastni zmagi prispeval gol in dve asistenci, izkazal pa se je tudi s prodori in drugimi sijajnimi potezami. "Na prvi tekmi v Amsterdamu je bil veličasten, na povratni pa brezhiben. Tekma na Santiagu Bernabeuu bo zaznamovala njegovo kariero in ga naredila popularnega," so zapisali pri L'Equipu.

dušan tadić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.