Šport > Nogomet
280 ogledov

Neredi v Barceloni! Katalonci napadli navijače Lyona

Lyonovi navijači Reševalni pas/Twitter
Barcelona in Lyon igrata danes povratno tekmo osmine finala Lige prvakov. Po poročanju španskih medijev pa naj bi v pričakovanju tekme prišlo do incidenta, ko so navijači Barcelone napadli deseterico navijačev Lyona, ki so se sprehajali po Barceloni.

V prestolnico Katalonije je na povratno tekmo Lige prvakov prispelo kar okoli 6.000 navijačev francoskega velikana. Navijači Lyona sicer veljajo za zelo dobre prijatelje navijačev Reala, tako da je v Barceloni na cestah ogromno policajev, ki še posebej nadzorujejo trg Placa Catalunya, kjer se Lyonovi navijači že od jutra zbirajo in prepevajo navijaške pesmi.

Toda tudi poostreni policijski nadzor ni uspel preprečiti incidenta, ko je skupina navijačev Barcelone napadla francoske navijače. Kar peterica je pristala v bolnišnici. Štirje zaradi posledic solzivca, medtem ko je peti v najslabšem stanju, saj je bil zaboden z nožem.

Po poročanju španskih medijev naj bi bili napadeni navijači Lyona člani radikalne skupine, ki so veliki nasprotniki antifašizma, kar naj bi pokazali tudi s svojimi transparenti. Prav slednji naj bi bili glavni razlog za napad Barceloninih navijačev.

Francoski klub se je sicer na prvi tekmi zelo dobro zoperstavil sloviti Barceloni in bil vsaj enakovreden nasprotnik, imel celo lepše priložnosti, a se je tekma vseeno končala brez zadetkov. Barcelona pa kljub dobri predstvi Francozov na prvi tekmi velja za absolutnega favorita za napredovanje v naslednji krog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice