Šport > Nogomet
1850 ogledov

"Obstajajo le trije geniji: Pele, Maradona in ..."

Diego Armando Maradona, Lionel Messi Reševalni pas/Twitter
Nekdo ne bo zadovoljen z izjavo legendarnega trenerja.

Cristiano Ronaldo je med tednom potopil Atletico Madrid in Juventus pripeljal v četrtfinale lige prvakov. Le dan kasneje je na zelenici blestel tudi Lionel Messi, ki se je med osmerico najboljših v najelitnejšem klubskem tekmovanju uvrstil z Barcelono. Oba superzvezdnika primerjajo že leta, svoje pa je zdaj povedal tudi legendarni italijanski trener Fabio Capello. Ta je le enega od njiju uvrstil med nogometne genije.

"Ronaldo je izjemen nogometaš, a Messi je genij. V nogometu obstajajo le trije geniji - Pele, Maradona in Messi. Ronaldo je izjemno čvrst igralec, z njim je možno osvojiti prav vse, a Messi je genij in to je nekaj povsem drugega," je dejal po kitajski avanturi zdaj bezpoeselni Capello v oddaji televizije Sky Sports.

fabio capello | Avtor: EPA EPA

''Messi je že pred dvajsetimi leti počel iste reči kot zdaj. Rodil se je kot genij. On počne reči, ki jih drugi niti ne vidijo. Ronaldo je iz sebe naredil prvaka, vendar ne genija," je še dodal nekdanji nogometaš Spala, Rome, Juventusa in Milana ter italijanske reprezentance. Kasneje je vodil vse tri omenjene italijanske velikane, Real Madrid, angleško in rusko reprezentanco ter kitajski klub Jiangsu Suning.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice