Šport > Nogomet
131 ogledov

Angleška predstavnika do lepe prednosti, razpad Villarreala v zaključku

Chelsea, Evropska liga Epa
V evropski nogometni ligi so bili na sporedu prvi četrtfinalni obračuni. Benfica je v Lizboni s 4:2 premagala Eintracht iz Frankfurta, Arsenal je bil v Londonu z 2:0 boljši od Napolija, londonski Chelsea je z 1:0 v Pragi ugnal Slavio, v španskem obračunu pa je bila Valencia v gosteh s 3:1 boljša od Villlareala.

Sodeč po prvih tekmah, bo najbolj negotovo v Frankfurtu, kjer bo domači Eintracht proti Benfici branil zaostanek dveh golov. Lizbončani so za razliko od tekme osmine finala, ko jim je v dvoboju za napredovanje za napredovanje v obračunu z zagrebškim Dinamom zadostoval že en sam gol, pokazali veliko bolj učinkovito igro. Joao Felix je v 21. minuti dosegel prvi gol na tekmi, srbski čudežni deček Luka Jović je v 40. minuti izenačil, a veselje Nemcev je trajalo le tri minute, še pred odhodom na odmor je Felix dosegel drugi gol na tekmi.

Joao Felix | Avtor: Profimedia Profimedia

V nadaljevanju je v 50. minuti vodstvo domačih povišal Ruben Dias, ko je Felix dosegel še svoj tretji gol, pa je bilo videti, da je barka gostov potopljena. Da pa so Nemci ohranili nekaj možnosti za polfinale, je v 72. minuti poskrbel Goncalo Paciencia.

Še lepšo prednost kot Benfica si je na domačem igrišču priigral Arsenal. Z 2:0 je ugnal Napoli, reči pa je rešil že v prvem delu tekme, ko sta v polno zadela Aaron Ramsey v 15. in Kalidou Koulibaly z avtogolom v 25. minuti.

Aaron Ramsey | Avtor: Profimedia Profimedia

Favorizirani Chelsea je v Pragi odpor Slavie zlomil v 86. minuti, ko je edini gol na tekmi dosegel Španec Marcos Alonso.

Tudi Valencia si je na gostovanju pri Villarealu zmago zagotovila v zadnjih minutah. V prvem polčasu jo je v 26. minuti v vodstvo popeljal Goncalo Guedes, še do odmora je izenačil veteran Santi Cazorla. Odločitev o zmagovalcu je padla v sodnikovem podaljšku, gostom sta zanesljivo zmago zagotovila Daniel Wass in s svojim drugim golom na tekmi Guedes.

Villarreal | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenci v tem delu tekmovanja nimamo več svojega predstavnika.

* Izidi:
Benfica - Eintracht Frankfurt 4:2 (2:1)
Slavia Praga - Chelsea        0:1 (0:0)
Villareal - Valencia          1:3 (1:1)
Arsenal - Napoli              2:0 (2:0)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice