Šport > Nogomet
281 ogledov

DC Comics zaradi Batmana tožijo španskega nogometnega velikana

Valencia Twitter
Valencia in ameriška založba sta vnovič v sporu zaradi logotipa Batmana.

Spor med španskim nogometnim klubom Valencio in ameriško založniško hišo DC Comics zaradi logotipa netopirja je bogatejši za novo poglavje, poročajo mediji. DC Comics, kjer so si izmislili priljubljeni lik Batmana, je proti klubu vložil prijavo na Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino.

Nogometni klub iz Valencie letos praznuje 100-letnico, klub pa vse od nastanka uporablja grb z netopirjem. Pri ameriški založbi so mnenja, da je zdajšnji logotip preveč podoben njihovemu stripovskemu junaku, ki so si ga tam izmislili leta 1939 in ima letos 80 let.

Pri Valencii pa poudarjajo, da so si netopirja omislili prej in eden od predstavnikov kluba je za torkovo izdajo časnika El Confidencial dejal, da na svetu nihče nima ekskluzivne pravice do uporabe netopirja za lastne potrebe.

"Ko so nogometaši Valencie že igrali z grbom netopirja na prsih, so po ZDA še lovili bizone," je predstavnika kluba še povzel časnik. DC Comics se je zaradi logotipa Valencie pritožil že leta 2014, takrat neuspešno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.