Šport > Nogomet
3735 ogledov

Oblak na kultnem stadionu rešil Atlético

Jan Oblak
Slovenski vratar je poskrbel, da je njegova ekipa z vročega gostovanja prišla neporažena.

V ponedeljek zvečer se je na stadionu Mestalla igral derbi prvega kola španske La Lige, Valencia je gostila Atlético Madrid. Srečanje se je končalo z remijem (1:1), Jan Oblak je vso tekmo branil madridsko mrežo.

Jan Oblak La Liga Šport Oblak in soigralci do točke na derbiju

Varovanci Diega Simeoneja, ki so pred nekaj dnevi v tekmi za evropski superpokal po podaljšku ugnali Real Madrid, so bolje začeli tekmo in v 26. minuti povedli z golom Ángela Corree. Valencia je izenačil na začetku drugega polčasa prek Rodriga.

Oblak je bil ob izenačenju nemočen, kasneje so "netopirji" stresli še njegovo vratnico. Zato pa se je Škofjeločan izkazal povsem ob koncu obračuna. Domači so ob pritisku Atlética krenili v hiter protinapad, z dobrim diagonalnim strelom ga je zaključil Daniel Wass, slovenski reprezentančni vratar pa je z bliskovito reakcijo svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Omenjeno akcijo si lahko ogledate na spodnjem posnetku (od 4:21 naprej).

Atlético bo v naslednjem kolu igral doma, njegov tekmec bo mestni rival Rayo Vallecano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice