Šport > Nogomet
5462 ogledov

Vratar z razbito glavo ostal na igrišču, pol ure kasneje pa šok

david ospina Reševalni pas/Twitter
Vratar Napolija se je poškodoval na začetku tekme, nato pa se je dobre pol ure kasneje zgrudil na zelenici.

Dramatični prizori so zaznamovali tekmo 28. kroga italijanske Serie A, na kateri je Napoli pred domačmi gledalci premagal Udinese (4:2). Končni izid srečanja je ostal v senci poškodbe domačega vratarja, ki bi lahko imela precej resne posledice.

V četrti minuti tekme se je v silovitem trčenju z vezistom Udineseja Ignaciom Pussettom poškodoval posojeni čuvaj mreže David Ospina. Udarec je bil tako silovit, da je Ospina tekmo nadaljeval s povezano glavo, čeprav bi, kot se je kasneje izkazalo, moral takoj z igrišča. 

Samir Handanović AC Milan Inter Serie A/video Šport Handanović za delirij na mestnem derbiju, Iličić pridno trese

Dobrih 30 minut zatem se je kolumbijski čuvaj mreže, sicer član londonskega Arsenala, ki igra na posoji v Neaplju, nenadoma zgrudil po tleh. Na zelenici ga je oskrbela zdravniška služba, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so mu slikali možgane. Prvi izsledki preiskav niso pokazali hujših poškodb, vendar je 30-letnik vseeno ostal na opazovanju.

Po poročanju italijanskih medijev Ospina ni v smrtni nevarnosti, je buden in se zaveda okolice. Ob njem so tudi člani njegove družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.