Šport > Nogomet
1936 ogledov

VAR poskrbel za kaos na Kurtićevi tekmi

Jasmin Kurtić Spal Fiorentina Epa
Srečanje 24. kola italijanskega prvenstva je zaznamovalo bizarno dogajanje.

Obračun italijanske Serie A med Spalom, za katero je igral tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, in Fiorentino je ponudila kar nekaj kosti za glodanje kritikom video tehnologije VAR.

wanda nara mauro icardi Vrelišče Šport Interjevi huligani s kamenjem nad Icardijevo ženo

Prvič so VAR v Italiji uporabili za razveljavitev zadetka zaradi tega, ker je bil na drugi strani storjen prekršek. Danes se je zgodilo, da je Spal povedel z 2:1 s povsem regularnim zadetkom Mattie Valotija po protinapadu.

Sodnik pa je z VAR pregledal sporno situacijo pred tem, ko je Felipe Dias v kazenskem prostoru spotaknil Federica Chieso. Sodnik je dosodil najstrožjo kazen za Fiorentino, kar je avtomatsko pomenilo, da gol Spala ne bo obveljal. Fiorentina, ki je z bele točke nato sama povedla z 1:2, je zatem zmagala (1:4).

Prav tako bo nekaj pozornosti požel tudi časovni vidik. Prekršek nad Chieso se je zgodil na 72:45 minute tekme, Valoti je zadel v 73:20 minute, sodnika pa osebje, zadolženo za VAR, ni poklicalo do 74:55 minute. Odločitev za razveljavitev Spalovega gola in dosoditev najstrožje kazni je prišla šele pri 76:33 minute.

Valter Brisa zlom roke Serie A Šport Birsa utrpel dvojni zlom roke
Komentarjev 1
  • Avatar Petistella
    Petistella 00:20 18.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top