Šport > Nogomet
694 ogledov

Celar debitiral med italijansko elito, Zajc zvezda v Turčiji

Žan Celar AS Roma
Mladima slovenskima nogometašema gre v zadnjem obdobju zelo dobro.

V ponedeljek zvečer sta se na rimskem Olimpicu v okviru 27. kola Serie A pomerila AS Roma in Empoli. Domačini so na tekmi, na kateri jih je prvič vodil trener Claudio Ranieri, prišli do zmage (2:1) in ostali v igri za Ligo prvakov.

Za "sinove volkulje" pa ni debitiral le Ranieri, ampak tudi 19-letni Slovenec Žan Celar. Napadalec je v igro vstopil v 86. minuti in se s soigralci trudil ohraniti prednost, kar mu je tudi uspelo. Empoli je Romi, ki je srečanje končala zgolj z deseterico, v 88. minuti sicer zabil gol, a je bil ta razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Celar je tako vpisal svoje prve prvenstvene minute za prvo ekipo Rome, potem ko je blestel v mladinski zasedbi kluba iz večnega mesta.

Birmingham City Po incidentu Šport Znana kazen za huligana, ki je napadel nogometaša josip iličić Serie A Šport Iličić v solzah

Z Empolijem pa je posredno povezana še ena zgodba s slovenskim nogometašem. Iz omenjenega italijanskega kluba je januarja v Fenerbahçe namreč prestopil Miha Zajc in se hitro utrdil v začetni enajsterici. 

Navijačem se je priljubil z zadetkom na vročem mestnem derbiju proti Beşiktaşu, iz slednjega je Fener izšel neporažen (3:3), potem ko je ob polčasu zaostajal za tri zadetke. Fenerbahçe ima sicer slabo sezono, ki pa je po zimskem premoru vendarle malce bolj vzpodbudna.

Zajc se je v carigrajskem klubu uveljavil do te mere, da je pristal na naslovnici priljubljene klubske revije za mesec marec. Fener ima v Turčiji ogromno navijačev in zdaj bodo Slovenca lahko spoznali bolj podrobno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.