Šport > Nogomet
924 ogledov

Izgredi sredi Amsterdama

Ajax Juventus Amsterdam izgredi
Nizozemska policija je pred tekmo četrtfinala Lige prvakov med Ajaxom in Juventusom preprečila hudo nasilje in velike izgrede.

Ajax in Juventus sta se razšla z remijem (1:1), na srečo pa je nizozemska policija iztržila prepričljivo zmago v preprečevanju navijaških izpadov. Pripadniki nizozemske policije so imeli veliko dela z gostujočimi navijači že na postaji podzemne železnice v središču mesta pred tekmo, nato pa so morali posredovati tudi v bližini Arene Johana Cruyffa, kjer so domači navijači gostujočim pripravili tako imenovano "entrado".

Scott McTominay, Lionel Messi Liga prvakov Šport VAR spremenil odločitev in prinesel zmago Barceloni

Nekateri huligani so v policiste metali kamenje, pet policistov je celo moralo poiskati zdravniško pomoč, policija pa je za umiritev največjih razgrajačev pred stadionom, med njimi je bilo precej pripadnikov domačih ultrasov, uporabila vodne topove ter konjenike ter tako preprečila stik med rivalskimi navijaškimi skupinami.

Policisti so zasegli za manjše skladišče hladnega orožja in nevarnih predmetov. Gre za nože, izvijače, pirotehnična sredstva, pršila s solzivcem, bakle in lesene kije. Vsega skupaj so nizozemski policisti aretirali 185 huliganov, večinoma je šlo za pripadnike gostujoče navijaške skupine. Italijanska vlada je sicer posredovala podatek o aretiranih 120 navijačih torinskega Juventusa.

Nogometna žoga Nekdanji zvezdnik: Šport Vsi smo bili na drogah

Prav tako so policisti tudi pri navijačih domačega Ajaxa našli in zasegli pirotehnična sredstva ter aretirali neznano število domačih, nizozemskih huliganov. Večino so po preživeti noči na hladnem izpustili zjutraj, štirinajst oseb pa so še zadržali.

Harry Kane Liga prvakov Šport Tottenham izgubil prvega zvezdnika, a dobil srečanje, gladka zmaga Liverpoola
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice