Šport > Nogomet
6148 ogledov

Superračunalnik izračunal zmagovalca Lige prvakov

Liga prvakov Reševalni pas/Twitter
Superračunalnik pravi, da bo Juventusu po dolgih letih čakanja končno spet uspelo osvojiti Ligo prvakov.

Približujejo se prvi dvoboji četrtfinala Lige prvakov. Udeležence polfinala bomo iskali med pari Ajax : Juventus, Liverpool : Porto, Tottenham : Manchester City in Barcelona : Manchester United. V vsakem izmed parov je sicer precej jasno, kateri klub velja za favorita, a vseeno nihče ne more z zagotovostjo trditi katere ekipe se bodo prebile med štiri najboljše v Evropi.

Toda pri angleškem talkSPORT-u so prepričani, da lahko s pomočjo svojega superračunalnika na osnovi različnih parametrov napovejo, kako se bodo odvile še preostale tekme letošnjega tekmovanja.

Po njihovih izračunih naj bi Juventus s skupnim rezultatom 3:1 izločil najlepše presenečenje letošnjega leta, Ajax, v polfinalu pa naj bi se pomeril z Manchester Cityjem, ki bo izločil Tottenham 4:2. Drugo polfinale pa naj bi tvorila Barcelona in Liverpool. Katalonci naj bi prav tako s 4:2 izločili Manchester United, medtem ko naj bi bili najbolj prepričljivi Redsi, ki bodo Porto izločili kar s 5:1.

Oba polfinalna obračuna naj bi bila nato zelo tesna, poslovila pa se bosta oba preostala angleška predstavnika. City bo moral priznati premoč Juventusu s 3:2, medtem ko bo v nekoliko bolj strelsko razpoloženem obračunu Barcelona izločila Liverpool 4:3.

Ronaldo in Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Na sporedu bi tako bilo epsko finale med Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem, slavil pa naj bi Portugalec, saj bo njegov Juventus na stadionu Wanda Metropolitano zmagal z 2:1.

Če ima superračunalnik prav, bo italijanski prvak še tretjič v svoji zgodovini najboljši v Evropi, prvič po letu 1996, medtem ko bi se Cristiano Ronaldo s šestim naslovom izenačil z legendarnim rekorderjem Pacom Gentom.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

 

ČETRTFINALE

Ajax - Juventus: 1:3 (1:1, 0:2)
Liverpool - Porto: 5:1 (3:0, 2:1) 
Tottenham - Manchester City: 2:4 (1:1, 1:3)
Barcelona - Manchester United: 4:2 (2:1, 2:1)

POLFINALE

Manchester City - Juventus: 2:3 (1:1, 1:2)
Barcelona - Liverpool: 4:3 (2:1, 2:2)

FINALE

Juventus - Barcelona: 2:1

Komentarjev 1
Sorodne novice