Šport > Nogomet
6136 ogledov

Superračunalnik izračunal zmagovalca Lige prvakov

Liga prvakov Twitter
Superračunalnik pravi, da bo Juventusu po dolgih letih čakanja končno spet uspelo osvojiti Ligo prvakov.

Približujejo se prvi dvoboji četrtfinala Lige prvakov. Udeležence polfinala bomo iskali med pari Ajax : Juventus, Liverpool : Porto, Tottenham : Manchester City in Barcelona : Manchester United. V vsakem izmed parov je sicer precej jasno, kateri klub velja za favorita, a vseeno nihče ne more z zagotovostjo trditi katere ekipe se bodo prebile med štiri najboljše v Evropi.

Toda pri angleškem talkSPORT-u so prepričani, da lahko s pomočjo svojega superračunalnika na osnovi različnih parametrov napovejo, kako se bodo odvile še preostale tekme letošnjega tekmovanja.

Po njihovih izračunih naj bi Juventus s skupnim rezultatom 3:1 izločil najlepše presenečenje letošnjega leta, Ajax, v polfinalu pa naj bi se pomeril z Manchester Cityjem, ki bo izločil Tottenham 4:2. Drugo polfinale pa naj bi tvorila Barcelona in Liverpool. Katalonci naj bi prav tako s 4:2 izločili Manchester United, medtem ko naj bi bili najbolj prepričljivi Redsi, ki bodo Porto izločili kar s 5:1.

Oba polfinalna obračuna naj bi bila nato zelo tesna, poslovila pa se bosta oba preostala angleška predstavnika. City bo moral priznati premoč Juventusu s 3:2, medtem ko bo v nekoliko bolj strelsko razpoloženem obračunu Barcelona izločila Liverpool 4:3.

Ronaldo in Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Na sporedu bi tako bilo epsko finale med Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem, slavil pa naj bi Portugalec, saj bo njegov Juventus na stadionu Wanda Metropolitano zmagal z 2:1.

Če ima superračunalnik prav, bo italijanski prvak še tretjič v svoji zgodovini najboljši v Evropi, prvič po letu 1996, medtem ko bi se Cristiano Ronaldo s šestim naslovom izenačil z legendarnim rekorderjem Pacom Gentom.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

 

ČETRTFINALE

Ajax - Juventus: 1:3 (1:1, 0:2)
Liverpool - Porto: 5:1 (3:0, 2:1) 
Tottenham - Manchester City: 2:4 (1:1, 1:3)
Barcelona - Manchester United: 4:2 (2:1, 2:1)

POLFINALE

Manchester City - Juventus: 2:3 (1:1, 1:2)
Barcelona - Liverpool: 4:3 (2:1, 2:2)

FINALE

Juventus - Barcelona: 2:1

Komentarjev 1