Šport > Nogomet
444 ogledov

Angleški velikan povrnil del megalomanske investicije

tottenham stadion Reševalni pas/Twitter
Stroški izgradnje novega stadiona so presegli milijardo funtov, narašča pa tudi čisti dobiček londonskega kluba.

Angleški prvoligaš Tottenham je objavil rekorden čisti dobiček v višini 113 milijonov funtov za sezono 2017/18, ob tem pa je razkril, da so stroški za nov klubski stadion presegli milijardo funtov.

Tottenham je nov stadion s kapaciteto 62.000 gledalcev odprl v sredo, ob tem pa izrazil željo, da bodo z večjimi prihodki od vstopnic in dogovorom z ligo ameriškega nogometa NFL o igranju nekaj tekem na modernem objektu postal še močnejši klub v angleški nogometni eliti.

Celotni stroški za stadion in klubske prostore za trening so do konca junija 2018 presegli eno milijardo funtov. Večino tega zneska predstavljajo posojila. Tottenham jih je imel do konca junija 461 milijonov funtov, za tem pa je vzel novo posojilo v višini 100 milijonov funtov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bolj obetaven je čisti dobiček Tottenhama. Ta se je v primerjavi z letom prej potrojil in s 36 milijonov narasel na 113 milijonov funtov. Skupni prihodki Spurs so s 310 milijonov narasli na 381 milijonov, predvsem po zaslugi več gledalcev na novem stadionu, igranjem v osmini finala lige prvakov in boljših komercialnih rezultatov.

Dohodki Tottenhama so najnižji med šestimi največjimi klubi v premier ligi, klub za plače porabi 148 milijonov funtov, kar je polovica v primerjavi z Manchester Unitedom. Tudi zaradi tega so Spurs popravili prejšnji rekord v dobičku, to je 106 milijonov Liverpoola.

Ob tem pa je zanimiv podatek, da je Tottenham nazadnje igralca kupil januarja 2018.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.