Šport > Nogomet
1171 ogledov

VAR spremenil odločitev in prinesel zmago Barceloni

Scott McTominay, Lionel Messi Epa
V Manchestru je United je gostil Barcelono, v Amsterdamu Ajax Juventus.

Na Old Traffordu so imeli domači v četrti minuti na voljo prosti strel na razdalji 25 metrov, Marcus Rashford je nameril v dogi kot, vendar je okroglo usnje poletelo mimo desne vratnice gostujočega gola. Barcelona je bila v uvodnih minutah dvoboja sicer vč pri žogi, a ostajala brez pravih priložnosti.

V osmi minuti je Paul Pogba z natančno podajo z leve strani v ogenj poslal Rashforda, a je akcijo domačih spremljal vratar Kataloncev Marc-André ter Stegen in v zadnjem trenutku angleškemu napadalcu preprečil sprejem žoge. Nato pa se je v 12. minuti že zatresla mreža gostiteljev. Lionel Messi je v šestnajstercu sprejel podajo, ki je poletela preko domače obrambe, žogo poslal na drugo vratnico, kjer jo je z udarcem z glavo pričakal Luis Suarez. Urugvajčev strel je zadel Luka Shawa, a branilec ni uspel preprečiti zadetka. Stranski sodnik je sicer vzdignil zastavico, a je bila njegova nepravilna odločitev razveljavljena s pomočjo VAR-a.

V 21. minuti je znova grozil Rashford, a meril preko vrat. Po 25 minutah igre je razmerje v posesti žoge znašalo 76:24 odstotkov v korist Barcelone.

V 28. minuti je Chris Smalling startal na Messija, ga pri tem zadel z roko, prvi zvezdnik dvoboja pa je obležal na tleh. United je nadaljeval z akcijo, v gostujočem kazenskem prostoru je padel Scott McTominay, a do želene enajstmetrovke ni prišel. Sodnik Gianluca Rocchi je nato prekinil igro, saj je Messi z razbitim in okrvavljenim nosom še vedno ležal na zelenici.

 | Avtor: Epa Epa

Ob izteku 36. minute je do strela na 12 metrih prišel Philippe Coutinho. Ta je naletel na žogo ob slabšem izbijanju Smallinga, ob močnem poizkusu Brazilca pa se je izkazal David de Gea, ki je moral posredovati z nogo. Štiri minute kasneje je imel izjemno priložnost tudi United. Gostje so na drugi vratnici povsem pozabili na Dioga Dalota, ki pa je slabo z glavo zadel žogo in ta je nenevarno poletela mimo cilja.

Angleži so bili podjetneši na začetku drugega dela, Rashford pa je zamudil še eno priložnost za izenačenje. Ter Stegen je po predložku slabo odbijal okroglo usnje, ki je padlo naravnost na nogo omenjenemu napadalcu, ki pa je nepričakovano grdo zgrešil svoj udarec, žogo je le oplazil z golenom.

Po pritisku Uniteda, ki pa ni obrodil sadov, je imel v 65. minuti priložnost Suarez, vendar je nekoliko z desne strani zadel zunanji del mreže, le minuto kasneje pa je de Gea moral posredovati ob strelu Jordija Albe. Še eno obrambo je španski reprezentant zbral v 83. minuti, ko je Messi s prostega strela zadel živi zid, de Gea pa je bil kljub spremembi leta žoge na pravem mestu. Na drugi strani zelenice je Gerard Pique v svojem kazenskem prostoru zadnji hip izbil žogo pred Anthonyjem Martialom. Barca je v zadnjih minutah povsem umirila domače.

Juve v polno tik pred polčasom

V Amsterdamu je Cristiano Ronaldo v zaključku prvega polčasa poskrbel za vodstvo stare dame. To je bila sicer prva prava priložnost Italijanov na dvoboju z Nizozemci. Portugalec, ki je dosegel svoj peti zadetek v tej sezoni, skupno pa 125. v ligi prvakov, je s sredine podal na desno stran, nato pa v sprintu stekel v šestnajsterec domačih. S podajo ga je natančno poiskal rojak João Cancelo, Ronaldo pa je povsem portugalski konec akcije v padcu okronal s strelom z glavo. 

 | Avtor: Epa Epa

A že v prvi minuti nadaljevanja je prišlo do izenačenja. Cancelo je tokrat naredil napako, do žoge pa je ob avt črti skoraj pri sredini igrišča prišel David Neres. Mladi Brazilec je moral nato opraviti še precej dela, prebil se je v kazenski prostor Juventusa, nato pa z leve strani nameril v dolgi kot in natančno tudi zadel.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Manchester United : Barcelona  0:1 (0:1)
Shaw 12./ag

Ajax : Juventus  1:1 (0:1)
Neres 46.; Ronaldo 45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice