Šport > Nogomet
3922 ogledov

Oblakov šov na velikem derbiju; ob živce spravljal tudi Messija

Jan Oblak Epa
Jan Oblak je bil prvo ime v dresu Atletica na derbiju vodilnih ekip španske lige.

V velikem derbiju 31. kola španskega prvenstva je Barcelona gostila Atletico Madrid našega Jana Oblaka. Blaugrana je imela na lestvici 8 točk prednosti pred drugouvrščenimi Colchonerosi in prav gostovanje Oblaka in druščine na legendarnem Camp Nouu je še ponujalo zadnjo možnost, da se boj za vrh Primere pred zadnjimi sedmimi krogi nekoliko zakomplicira.

Matjaž Kek Zdaj gre zares Šport Kek razkril adute, znana usoda Jana Oblaka

Da našemu izjemnemu vratarju ne bo niti najmanj lahko, je pokazal že začetek tekme, ko se je v 14. minuti po podaji Lionela Messija sam pred njim znašel Jordi Alba, a mu je slavje preprečila vratnica.

Barcelona je po zapravljeni priložnosti Albe še naprej prevladovala v igri in si naslednjo lepo priložnost priigrala v 28. minuti, ko je poizkusil Philippe Coutinho, a se je prvič (in ne zadnjič) z izjemno obrambo izkazal Oblak.

Jan Oblak Spet doma Šport Jan Oblak pojasnil svojo odsotnost iz reprezentance

Že v naslednji minuti pa je Atletico ostal z desetimi možmi na igrišču, saj si je neposredni rdeči karton zaradi žaljenja sodnika privoščil vedno problematični Diego Costa. Po izključitvi Atleticovega napadalca je kmalu postalo jasno, da sledi enosmerni promet proti Oblakovim vratom.

Barcelona je pritiskala, toda Oblak se ni dal. Z neverjetnimi obrambami je paral živce zvezdnikom Barcelone, med drugim tudi enemu izmed najboljših nogometašev na svetu, Lionelu Messiju, za katerega je izgledalo, da preprosto nima orožja za izjemnega Škofjeločana.

Oblak je bil tako vse do 85. minute daleč najboljši mož na igrišču, med drugim je zbral kar deset obramb ter tako preprečeval katastrofo Atletica, a je bil nato vseeno nemočen po natančnem poizkusu Luisa Suareza z roba kazenskega prostora.

Ob popolnoma brezidejnem Atleticu je izgledalo, da sta tekma in prvenstvo že odločena, vse skupaj pa je le še potrdil Messi, ki je z zadetkom za 2:0 poskrbel za končni izid ter prednost enajstih točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice