Angleži dobili bitko za Britanijo, Brazilci klonili v Švici

Foto: EPA Higuain Italija Argentina prijateljska tekma Foto: EPA Banega Italija Argentina prijateljska tekma Foto: EPA Insigne Italija Argentina prijateljska tekma Foto: EPA Švica Brazilija prijateljska tekma Foto: EPA Shaqiri Švica Brazilija prijateljska tekma Foto: EPA Švica Brazilija prijateljska tekma Foto: EPA Ibrahimović Švedska Norveška prijateljska tekma Foto: EPA Altidore Lulić BiH ZDA prijateljska tekma Foto: EPA Ronaldo de Vrij Portugalska Nizozemska prijateljska tekma Foto: EPA Tričkovski Jordan Makedonija Bolgarija prijateljska tekma Foto: EPA Anglija Škotska prijateljska tekma Foto: EPA navijači Anglija Škotska prijateljska tekma Foto: EPA navijači Anglija Škotska prijateljska tekma Foto: EPA Lambert Anglija Škotska prijateljska tekma
Na sporedu je bilo nekaj zanimivih obračunov. Brazilci so klonili v Švici, Italijani pa doma proti Argentincem. Angleži so premagali Škote, Hrvati pa so se mučili v Liechtensteinu.
Oglej si celoten članek

Na Wembleyu so Škoti dvakrat povedli prek Jamesa Morrisona in Kennyja Millerja, toda Angleži so dvakrat poravnali izid prek Thea Walcotta in Dannyja Welbecka. Odločilen gol za zmago Treh levov (3:2) je zabil Ricky Lambert. "Tartan Army" tako ni ponovila uspeha iz leta 1999, ko je Škotska slavila na starem Wembleyu.

Hrvati so v Vaduzu domačinom dvakrat dopustili izničenje vodstva, varovance Igorja Štimca pa je v izdihljajih tekme rešil drugi gol Eduarda da Silve (3:2). Preostali gol za "ognjene" je zabil debitant Ante Rebić, nogometaš HNK Splita je zabil le štiri minute po vstopu v igro. Velja poudariti, da je izvršni direktor zagrebškega Dinama Zdravko Mamić že ponudil pet milijonov evrov za talentiranega Dalmatinca, a klub iz Parka mladosti je zavrnil njegovo ponudbo. Liechtenstein je sicer skozi celotno tekmo prek protinapadov ogrožal gol Hrvaške.

ZDA uspel povratek v Sarajevu

Posebna zgodba je bila tekma Bosne in Hercegovine proti Združenim državam Amerike. Na olimpijskem stadionu v Sarajevu so domači pred 24.000 gledalci po prvem delu zanesljivo vodili z 2:0, v nadaljevanju pa očitno podcenili psihično trdnost in kvaliteto Američanov, ki so v 86. minuti vodili že s 4:2. Ob koncu je Edin Džeko z drugim golom ublažil poraz (3:4). Pri gostih se je najbolj izkazal Jozy Altidore s tremi goli.

Tri zadetke je dosegel tudi Zlatan Ibrahimović v zmagi Švedske nad Norveško (4:2). Nemci so v razburljivi tekmi v Kaiserslauternu izvlekli remi proti Paragvaju (3:3), potem ko so po prvem delu zaostajali. Zelo razgibana je bila tudi tekma v Baslu med Švico in Brazilijo (1:0), ki jo je odločil avtogol Danija Alvesa na začetku drugega polčasa, ko je z glavo "mojstrsko" ugnal svojega vratarja.

Foto: EPA Tričkovski Jordan Makedonija Bolgarija prijateljska tekma Argentinci v Rimu slavili brez Lea

Na rimskem Olimpicu so Argentinci premagali Italijane (2:1) brez prispevka poškodovanega Lea Messija, ki se je že pred tekmo vrnil v Barcelono. Za "gavče" sta zadela Gonzalo Higuain v prvem in Ever Banega v drugem polčasu. Za domače je znižal Lorenzo Insigne, za kaj več pa Azzurri tokrat niso imeli moči.

Srbi so v Barceloni na Mini Estadiu izgubili s Kolumbijo (1:0), ki je začela tekmo brez Radamela Falcaa. Edini gol na tekmi je v 89. minuti dosegel Freddy GuarinMakedonci so z dvema goloma v končnici strli Bolgare (2:0), Črnogorci pa so remizirali z Belorusijo (1:1).

Naslednji nasprotniki Slovencev v kvalifikacijah za SP 2014. Albanci so doma gladko premagali Armenijo (2:0). Islandci so z minimalnim izidom ugnali Ferce.

Prijateljske tekme:

Švedska : Danska 4:2 (2:2)
Ibrahimović (2, 28, 57), Svensson (75); Abdellaoue (38/11m), Joahnsen (43)

Kolumbija : Srbija 1:0 (0:0)
Guarin (89)

Liechtenstein : Hrvaška 2:3 (1:1)
Christen (31), Polverino (77); Eduardo (21, 86), Rebić (67)

BiH : ZDA 3:4 (2:0)
Džeko (8, 90), Ibišević (30); Johnson (55), Altidore (59, 84, 86)

Albanija : Armenija 2:0 (1:0)
Valdet (21), Kace (67)

Belorusija : Črna Gora 1:1 (1:0)
Kornilenko (16/11m); Vučinić (62)

Makedonija : Bolgarija 2:0 (0:0)
Pandev (83/11m), Trajkovski (86)

Nemčija : Paragvaj 3:3 (2:3)
Gündoğan (18), Müller (31), Bender (75); Nunez (10), Pittoni (13), Samudio (45)

Italija : Argentina 1:2 (0:1)
Insigne (76); Higuain (20), Banega (49)

Švica : Brazilija 1:0 (0:0)
Dani Alves (48/ag)

Belgija : Francija 0:0 (0:0)

Anglija : Škotska 3:2 (1:1)
Walcott (29), Welbeck (53), Lambert (70); Morrison (11), Miller (49)

Portugalska : Nizozemska 1:1 (0:1)
C. Ronaldo (87); Strootman (17)

Islandija : Ferski otoki 1:0 (0:0)
Sigurdsson (65)

Ekvador : Španija 0:2 (0:1)
Negredo (25), Cazorla (63)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.