Angleži devetim Brazilcem prepovedali igranje za reprezentanco

Foto: epa
Foto: epa
Kar devet Brazilcev iz angleških klubov bo ostalo brez kvalifikacijskih tekem za SP.
Oglej si celoten članek

Devet brazilskih nogometašev ne bo moglo nastopiti na naslednjih kvalifikacijskih tekmah svoje reprezentance za svetovno prvenstvo, ker so klubi angleškega prvenstva in vodstvo lige prejšnji teden odločili, da svojim nogometašem ne bodo dovolili igranja za izbrane vrste, ki so na seznamu rdečih držav zaradi okužb z novim koronavirusom.

V skladu s pravili, ki trenutno veljajo v Združenem kraljestvu, bo za vsakogar ob vrnitvi iz države na rdečem seznamu predpisanih deset dni samoosamitve v hotelu, ki ga bo izbrala vlada, ne glede na to, ali je potnik prejel cepivo ali ne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Brazilija, ki je z 18 točkami iz šestih tekem prva v južnoameriških kvalifikacijah za SP, se bo med 2. in 9. septembrom pomerila s Čilom, Argentino in Perujem. Brez nastopa bodo ostali Thiago Silva (Chelsea), Richarlison (Everton), Ederson in Gabriel Jesus (Manchester City), Raphinha (Leeds United), Alisson, Fabinho in Firmino (Liverpool) ter Fred (Manchester United).

Foto: Profimedia Brazilski nogometaši

Prav tako ne bo Matheusa Nunesa, člana portugalskega Sportinga, ki ni opravil vseh cepljenj proti covidu-19.

Angleški nogometni klub Aston Villa pa je v nasprotju z odločitvijo premier lige argentinskima igralcema Emilianu Martinezu in Emilianu Buendii dovolil, da bosta zapustila Otok in zaigrala za Argentino v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Venezueli in Braziliji, vendar se ne bosta udeležila tretje tekme proti Boliviji.

Bo pa brez reprezentančne akcije ostal tudi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, ki mu njegov klub ni dovolil, da bi Egiptu pomagal v skupinskem delu afriških kvalifikacij za SP, ki bo prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.