Šport > Nogomet
166 ogledov

Angleži devetim Brazilcem prepovedali igranje za reprezentanco

Brazilski nogometaši epa
Kar devet Brazilcev iz angleških klubov bo ostalo brez kvalifikacijskih tekem za SP.

Devet brazilskih nogometašev ne bo moglo nastopiti na naslednjih kvalifikacijskih tekmah svoje reprezentance za svetovno prvenstvo, ker so klubi angleškega prvenstva in vodstvo lige prejšnji teden odločili, da svojim nogometašem ne bodo dovolili igranja za izbrane vrste, ki so na seznamu rdečih držav zaradi okužb z novim koronavirusom.

V skladu s pravili, ki trenutno veljajo v Združenem kraljestvu, bo za vsakogar ob vrnitvi iz države na rdečem seznamu predpisanih deset dni samoosamitve v hotelu, ki ga bo izbrala vlada, ne glede na to, ali je potnik prejel cepivo ali ne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Brazilija, ki je z 18 točkami iz šestih tekem prva v južnoameriških kvalifikacijah za SP, se bo med 2. in 9. septembrom pomerila s Čilom, Argentino in Perujem. Brez nastopa bodo ostali Thiago Silva (Chelsea), Richarlison (Everton), Ederson in Gabriel Jesus (Manchester City), Raphinha (Leeds United), Alisson, Fabinho in Firmino (Liverpool) ter Fred (Manchester United).

Brazilski nogometaši | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako ne bo Matheusa Nunesa, člana portugalskega Sportinga, ki ni opravil vseh cepljenj proti covidu-19.

Angleški nogometni klub Aston Villa pa je v nasprotju z odločitvijo premier lige argentinskima igralcema Emilianu Martinezu in Emilianu Buendii dovolil, da bosta zapustila Otok in zaigrala za Argentino v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Venezueli in Braziliji, vendar se ne bosta udeležila tretje tekme proti Boliviji.

Bo pa brez reprezentančne akcije ostal tudi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, ki mu njegov klub ni dovolil, da bi Egiptu pomagal v skupinskem delu afriških kvalifikacij za SP, ki bo prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.