Angleži razkrili: "Zidane se vrača! Prevzel bo ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zinedine Zidane naj bi ne glede na razplet svetovnega prvenstva postal nov selektor francoske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Legendarni nogometaš in trener Zinedine Zidane naj bi po poročanju angleškega Suna ter francoskega novinarja Sergia Valentina postal nov selektor francoske reprezentance, pri kateri bo po koncu svetovnega prvenstva zamenjal drugega legendarnega Francoza, Didierja Deschampsa.

Zidane je sicer kot nogometaš francosko reprezentanco, za katero je zbral kar 108 nastopov in 31 zadetkov, vodil do naslova svetovnih prvakov leta 1998 ter naslova evropskih prvakov leta 2000, medtem ko je leta 2006 popeljal galske peteline do finala, kjer jih je zaustavila Italija. Podobne uspehe bo z eno najmočnejših reprezentanc na svetu poizkusil ponoviti tudi v vlogi selektorja.

Foto: Profimedia zinedine zidane

Zidane je sicer v trenerski vlogi do sedaj vodil le ekipo Real Madrida, a vseeno velja za enega najuspešnejših trenerjev vseh časov. Je edini trener na svetu, ki mu je uspelo trikrat zapored osvojiti ligi prvakov. S kraljevskim klubom je osvojil še dve državni prvenstvi, dva španska superpokala, dva evropska superpokala ter dva klubska svetovna prvenstva.

Real Madrid je vse skupaj vodil na 263 tekmah, na katerih je dosegel 174 zmag, 53 remijev ter le 36 porazov. Slavil je kar na 66 % vseh tekem ter ob tem zabeležil gol razliko +338. Leta 2017 ga je Fifa razglasila za najboljšega trenerja na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.