Šport > Nogomet
7778 ogledov

Angleži razkrili: "Zidane se vrača! Prevzel bo ..."

Zinedine Zidane Profimedia
Zinedine Zidane naj bi ne glede na razplet svetovnega prvenstva postal nov selektor francoske reprezentance.

Legendarni nogometaš in trener Zinedine Zidane naj bi po poročanju angleškega Suna ter francoskega novinarja Sergia Valentina postal nov selektor francoske reprezentance, pri kateri bo po koncu svetovnega prvenstva zamenjal drugega legendarnega Francoza, Didierja Deschampsa.

Zidane je sicer kot nogometaš francosko reprezentanco, za katero je zbral kar 108 nastopov in 31 zadetkov, vodil do naslova svetovnih prvakov leta 1998 ter naslova evropskih prvakov leta 2000, medtem ko je leta 2006 popeljal galske peteline do finala, kjer jih je zaustavila Italija. Podobne uspehe bo z eno najmočnejših reprezentanc na svetu poizkusil ponoviti tudi v vlogi selektorja.

zinedine zidane | Avtor: Profimedia Profimedia

Zidane je sicer v trenerski vlogi do sedaj vodil le ekipo Real Madrida, a vseeno velja za enega najuspešnejših trenerjev vseh časov. Je edini trener na svetu, ki mu je uspelo trikrat zapored osvojiti ligi prvakov. S kraljevskim klubom je osvojil še dve državni prvenstvi, dva španska superpokala, dva evropska superpokala ter dva klubska svetovna prvenstva.

Real Madrid je vse skupaj vodil na 263 tekmah, na katerih je dosegel 174 zmag, 53 remijev ter le 36 porazov. Slavil je kar na 66 % vseh tekem ter ob tem zabeležil gol razliko +338. Leta 2017 ga je Fifa razglasila za najboljšega trenerja na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice