Šport > Nogomet
596 ogledov

Bomba iz Pariza! Trikratni zmagovalec Lige prvakov prevzema PSG

zinedine zidane Epa
Zinedine Zidane naj bi bil blizu podpisa pogodbe s PSG.

Francoski nogometni strokovnjak Zinedine Zidane naj bi bil v zaključnih pogajanjih z vodstvom PSG, da na mestu trenerja zamenja Argentinca Mauricia Pochettina, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoska radijska postaja Europe 1 je dodala, da naj bi slovita zasedba iz Pariza kmalu sklenila dogovor z 49-letnim nekdanjim strategom španskega velikana - Real Madrida.

Pochettino ima veljavno pogodbo z 10-kratnim francoskim prvakom do konca sezone 2022/23. V minuli sezoni lige prvakov se je razvpiti zasedbi iz francoske prestolnice znova zalomilo, v osmini finala je klonila proti madridskemu Realu.

Španski kraljevi klub je med letoma 2016 in 2021 vodil prav sloviti Zizou, pod njegovim vodstvom je trikrat zaporedoma slavil v ligi prvakov v letih 2016, 2017 in 2018.

zinedine zidane liga prvakov pokal | Avtor: Epa Epa

Po poročanju novinarja Munda Deportiva Ramona Fuentesa naj bi Zidane uradno podpisal pogodbo v soboto, ko bo odpotoval v Katar, kjer se bo celotna stvar zaključila s podpisom pogodbe.

Čeprav se je v zadnjih dneh precej pisalo o morebitnem sodelovanju med PSG-om in Zidanom, so vseeno redki verjeli v takšen razplet, saj naj bi legendarni nogometaš ciljal predvsem na klop francoske reprezentance, kjer bi zamenjal Didierja Deschampsa.

Na koncu se je v lobiranje vključil celo francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je izjavil, da si želi videti Zidana na klopi Parižanov, kot kaže pa bo odločilni dejavnik plača, saj naj bi Zizou postal najbolje plačan trener na svetu.

Prav tako je vodstvo PSG-a že ugodilo dvema zahtevama, ki naj bi ju imel Zidane pred podpisom. Prva je bila, da klub zadrži Kyliana Mbappeja, drugi pa da klub zapusti športni direktor Leonardo. Pri PSG-u so že izpolnili oba pogoja.

Nogometna sezona se sicer v Franciji prične 6. avgusta, tekma francoskega superpokala pa bo na sporedu pet dni pred začetkom ligaškega tekmovanja. PSG se bo takrat v Izraelu pomenil z Nantesom, letošnjim pokalnim prvakom Francije.

PSG LIgue 1 Šport Po Brazilcu bo v Parizu kadroval Portugalec
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice