Šport > Nogomet
1536 ogledov

Mbappe razkril, ali resnično lahko odloča o okrepitvah in novem trenerju

Kylian Mbappe Profimedia
Mbappe se ne bo vmešaval v vodenje kluba.

Nogometaš francoskega velikana PSG Kylian Mbappe je v soboto po tekmi z Metzem s pariškim klubom podaljšal sodelovanje do leta 2025. V ponedeljek pa je pred novinarje stopil še na novinarski konferenci, kjer je predstavil svojo odločitev in zagotovil, da se ne bo vmešaval v vodenje francoskega prvoligaša.

Po podpisu podaljšanja pogodbe so se pojavila ugibanja, da so katarski lastniki PSG poleg velikanskega finančnega paketa Mbappeju obljubili tudi druge funkcije v klubu. Na primer, da bo imel 23-letnik besedo pri izbiri in nakupu igralcev. Vendar je Francoz te dogovore na novinarski konferenci zanikal in dodal, da se ne bo vmešaval v vodenje kluba ali prestope, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lylian Mbappe Konec sage Šport Konec ugibanj, Mbappe podpisal! Za ta klub bo igral naslednja tri leta

"Ostajam nogometaš, ki je del ekipe in te vloge ne bom presegel," je dejal Mbappe, ki je na konferenci sedel poleg predsednika kluba Naserja Al Kelaifi. "Vsi vedo, da sem lani želel oditi in bil sem prepričan, da je to bila pravilna odločitev. Ampak leta gredo mimo in stvari se spreminjajo," je dodal francoski napadalec, ki je PSG izbral pred španskim prvakom Real Madridom.

"Sem Francoz in zapustiti državo bi mi bilo težko," pravi 23-letnik, ki se je o odločitvi posvetoval tudi s soigralcema Lionelom Messijem in Neymarjem ter celo francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom. Le nekaj ur potem, ko je Mbappe sporočil, da ostaja v klubu, pa je bil odpuščen športni direktor Leonardo, ki je bil s strani navijačev močno kritiziran.

Josep Pedrerol Šokiran Šport Novinar, ki je oznanil prestop Mbappeja: "Sem neumen bedak"

Poleg Mbappeja se je na novinarski konferenci oglasil predsednik Al Kelaifi, ki je napadalčevo odločitev označil kot "zelo močan znak" ostalim klubom. "Obdržali smo najboljšega igralca na svetu," je dejal 48-letnik. "To je velik dan za PSG ter naše navijače v Franciji in po celem svetu. Kylian ostaja z nami naslednje tri sezone in to je pomembno tako za nas kot za našo ligo," je še dodal predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.