Šport > Nogomet
3190 ogledov

Ne boste verjeli, kako so se Hrvatje ponorčevali iz PSG-a in Cityja

Luka Modrić Profimedia
HNS (Hrvaška nogometna zveza) si je privoščila šalo na račun dveh evropskih nogometnih velikanov.

Neverjetni niz se nadaljuje! Potem ko je Luka Modrić v soboto z Realom dvignil pokal za najboljšega v Evropi, se je še deseto leto zapored zgodilo, da je hrvaški nogometaš na koncu osvojil Ligo prvakov.

HNS je ob tej priložnosti seveda čestital svojemu kapetanu, obenem pa močno zbodel dva evropska velikana, ki vlagata milijarde, a še vedno neuspešno lovita uspeh v Evropi. Razlog naj bil po mnenju HNS-a očiten. Kluba imata vse, razen Hrvata v ekipi.

Luka Modrić Pri podelitvi Šport Ti dve besedi, ki jih Čeferin izrekel Modriću, povesta vse

"Opravičilo PSG-u in Manchester Cityju, toda enostavno se nismo mogli upreti," so Hrvatje zapisali v objavi na Twitterju, v katero so označili francoskega in angleškega prvaka.

Na sliki je namreč prikazana odločitev obeh evropskih velikanov, kako se, namesto da bi kupila Hrvata in osvojila Ligo prvakov, rajši odločita zapravljati milijarde brez evropskega uspeha.

City in PSG sta sicer letos po prav neverjetnem preobratu izpadla prav proti Real Madridu, pri katerem je eno ključnih vlog igral ravno njihov Hrvat, Luka Modrić, ki je tako še petič s svojim klubom stopil na vrh Evrope.

Neverjetna hrvaška serija se je sicer začela leta 2013, ko je Ligo prvakov z Bayernom osvojil Mario Mandžukić, naslednje leto je prvič slavil Modrić, nato pa Ivan Rakitić z Barcelono. Sledile so kar tri zaporedne zmage Reala z Modrićem in tudi Mateom Kovačićem. Na seznam zmagovalcev Lige prvakov sta se nato uvrstila še Dejan Lovren z Liverpoolom in Ivan Perišić z Bayernom, medtem ko sta bila lani in letos ponovno najboljša Kovačić in Modrić, prvi s Chelseajem, drugi z Realom.

Carlo Ancelotti Za anale Šport Ancelotti in Courtois spisala zgodovino Lige prvakov! To ni uspelo še nikomur

Hrvaški nogometaši pa so Ligo prvakov osvajali tudi že v preteklosti, pred zadnjim desetletjem. Prvi je to storil Alen Bokšić leta 1993 z Olympique Marseillom, leto kasneje je to uspelu Zvonimirju Bobanu z Milanom, medtem ko je njun uspeh leta 1998 z Realom ponovil Davor Šuker. Dario Šimić je Ligo prvakov osvojil kar dvakrat, saj je bil z Milanom najboljši leta 2003 in 2007, medtem ko seznam zaključuje Igor Biščan z Liverpoolovim naslovom iz leta 2005.

Real Madrid : Liverpool Finale Lige prvakov Šport Strokovnjak pojasnil situacijo ob kontroverzno razveljavljenem zadetku Reala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice