Šport > Nogomet
1940 ogledov

Katastrofa za navijače in popoln kaos v Angliji pred največjim večerom leta

Liverpoolovi navijači Profimedia
V Angliji ja zavladal kaos, saj so se tik pred velikim finalom Lige prvakov zrušile številne prometne povezave, ki bi morale navijače spraviti v Francijo.

Pred navijači Liverpoola je najpomembnejši večer leta, saj se bodo njihovi ljubljenci v velikem finalu Lige prvakov v Parizu v Franciji pomerili za krono najboljšega kluba v Evropi. Toda stvari zaenkrat ne gredo niti najmanj po načrtih, saj je ogromno navijačev še kar v Angliji, potem ko so zatajile številne transportne opcije.

Predana skupinica navijačev je šla celo tako daleč, da si je celo najela čoln, da bi le prišla v Francijo, potem ko je bil njen let z easyJetom odpovedan. Toda mnogi niso bili takšne sreče in še vedno iščejo alternativno možnost transporta do francoske prestolnice.

Do največjih težav je prišlo, ko je organizator izleta World Choice Sports preklical enega izmed svojih letov v Francijo, prav tako so svoje lete odpovedale tudi nekatere druge letalske družbe, obenem pa je zatajil tudi cestni promet, saj se nekateri avtobusi, ki bi morali svoje potnike prepeljati v Francijo, preprosto niso prikazali. Mnogi navijači tako še vedno ob cesti neuspešno čakajo na svoj prevoz.

Liverpoolovi navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Transport v Angliji je tako zajel pravi kaos, v katerega so vpleteni tudi preostali prebivalci, ki nimajo namena obiskati finala Lige prvakov, saj so na avtobusnih in železniških postajah, letališčih ter trajektnih lukah pojavile ogromne vrste in zastoji.

EasyJet naj bi zaradi celotnega kaosa odpovedal kar več kot 200 letov v naslednjih 10 dneh, svojo odločitev pa je obrazložil, da v tem kaotičnem času le tako lahko omoči zanesljive usluge. Ljudje pa se medtem v paniki poslužujejo vseh možnih alternativnih sredstev transporta, da bi le prišli do te tako težko pričakovane tekme.

Ena skupina navijačev, ki je na letališču izvedela, da je njihov let odpovedan, se je tako znašla ter si hitro priskrbela karto do otoka Jersey, od koder so se nato kar s čolnom podali proti Franciji. Po pristanku v Saint-Malu se nato nameravajo vkrcati na vlak, ki jih bo še pravočasno dostavil do Pariza.

Medtem pa je več kot 100 Liverpoolovih navijačev, ki so pred tem plačali približno 650 funtov organizatorju izletov World Choice Sports, obstalo na letališču Johna Lennona v Liverpoolu. Sam let je bil namreč odpovedan v zadnjem trenutku, navijačem, ki so neuspešno zjutraj ob štirih čakali na let, pa sploh ni bilo obrazloženo, zakaj je njihov let nenadoma odpovedan.

Predstavnik za stike z javnostjo iz organizacije je kasneje zgolj izjavil, da se opravičujejo tistim, katerih let je bil odpovedan ter da se je na srečo to zgodilo zgolj majhnemu številu potnikov. Slednji, ki so že pred tedni vplačali visoko vsoto ter se veselil večera, ki bi si ga zapomnili za vedno, podobna obrazložitev verjetno ni bila po godu. Vplačani znesek naj bi jim sicer v prihodnjih dneh vrnili.

Prav tako so navijači popolnoma zamašili pretok in ustvarili tisočglave vrste v pristanišču v Doverju, podobna pa je usoda tudi številnih letališč, poleg liverpoolskega in londonskega tudi tudi tistih v Gatwicku, Manchestru, Stanstedu in Bristolu.

Katastrofa je doletela tudi številne potnike, ki so si rezervirali svoje mesto na avtobusih, saj naj bi se nekateri sploh ne prikazali, nekateri so imeli grozne zamude, večina pa se jih je povsem polnih preprosto odpeljala mimo čakajočih navijačev. Ena skupina naj bi tako čakala celo od štirih zjutraj do enajstih dopoldne, v tem času pa ni na postaji ustavil niti en avtobus namenjen za Pariz.

V splošnem kaosu naj bi se poleg številnih popolnoma zasedenih avtobusov mimo odpeljalo tudi vsaj pet povsem praznih, nihče iz podjetja pa se ni oglašal na klice obupanih potnikov, ki so že pred tedni kupili svoje vozovnice, zdaj pa bodo morali zamuditi tekmo.

V Parizu sicer pričakujejo, da bo mesto obiskalo več kot 60.000 navijačev Liverpoola, pa čeprav naj bi jih manj kot tretjina sploh imela karte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice