Šport > Nogomet
165 ogledov

Drevi veliki spektakel v Parizu

Epa
V francoski prestolnici se bosta za evropsko krono pomerila Real Madrid in Liverpool.

Nogometaši madridskega Reala in Liverpoola se bodo danes merili v velikem finalu letošnje izvedbe lige prvakov. Odločilni dvoboj elitnega tekmovanja se bo na pariškem stadionu Stade de France začel ob 21. uri. V jubilejnem 30. finalu, odkar se tekmovanje imenuje liga prvakov, bo Real lovil rekordno 14., Liverpool pa svojo sedmo zvezdico.

Liverpool je v domačem prvenstvu ostal brez naslova, v izločilnih bojih lige prvakov pa je do finala prišel prek milanskega Interja Samirja Handanovića, ki ga je izločil s skupnim izidom 2:1, Benfice (6:4) in Villarreala (5:2).

Bolj dramatično pot je prehodil Real, potem ko je najprej v osmini finala s 3:2 izločil PSG, potem po podaljšku s 3:2 branilca naslova Chelsea ter v polfinalu še, prav tako po podaljšku, s 6:5 Manchester City.

Nekajkrat se je tudi vrnil iz izgubljenega položaja, predvsem po zaslugi prvega strelca tekmovanja, Francoza Karima Benzamaja, ki je zbral 15 golov. Če bi mu v soboto uspelo zadeti dvakrat, bi izenačil rekord tekmovanja, ki ga ima Portugalec Cristiano Ronaldo. Real je v sezoni 2021/22 tudi zmagal v domačem tekmovanju.

Kluba se sicer tretjič merita v finalu najboljšega evropskega klubskega tekmovanja, pred tem sta se srečala leta 1981, na Parku princev v Parizu so zmagali rdeči, in 2018, ko so bili v Kijevu boljši Madridčani.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice