Šport > Nogomet
6185 ogledov

Čeferin udaril po mizi: "Nihče ne bo Uefi govoril, kaj mora storiti"

Aleksander Čeferin Epa
Aleksander Čeferin je še enkrat več poslal odločno sporočilo evropskim nogometnim velikanom, da se nihče nima pravice vmešavati v avtonomijo Evropske nogometne zveze (Uefa).

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je v intervjuju za BBC kritično odzval na očitke Real Madrida v zvezi s propadlim prestopom Kyliana Mbappeja.

Kraljevi klub je s francoskim napadalcem že uskladil podrobnosti sodelovanja, a si je 23-letnik v zadnjem hipu premislil in svoje bivanje v Parizu podaljšal še za tri leta.

Kylian Mbappe Podrobnosti pogodbe Šport Mbappe razkril, ali resnično lahko odloča o okrepitvah in novem trenerju

Španska La Liga je nato vložila pritožbo na pristojni organ evropske krovne zveze, ker naj bi PSG s svojo ponudbo kršil pravila finančnega fair-playa.

Predsednik lige Javier Tebas je ponudbo pariškega velikana, s katero je Mbappe postal eden najbolje plačanih športnikov na svetu, označil za "žalitev nogometa".

Predstavniki La Lige so v pritožbi izpostavili, da francoski prvak že vrsto posluje z rdečimi številkami, ter "krajo" Mbappeja označili za "škandalozno".

javier tebas | Avtor: Epa Epa

Čeferin je v pogovoru za britanski medij Realova prizadevanja označil za eklatanten primer dvoličnosti, češ da španski velikan drugim očita to, kar počne tudi sam.

"Uefa ima pravila finančnega fair playa, ki so zelo stroga. Kdor bo spoštoval naša pravila, je dobrodošel v naših tekmovanjih, kdor jih ne bo, pa ni. Ne Real Madrid ne kdorkoli drug ne bo Uefi govoril, kaj mora storiti. Po eni strani so ogorčeni, a kolikor vem, je bila njihova ponudba zelo podobna PSG-jevi," je povedal predsednik Uefe.

Aleksander Čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 3
  • robert73 11:49 27.maj 2022.

    Ma, glejte, ta relikvija od moškega ni nikdar udarjala po mizi, ker je rojena z zlato žlico...tudi če se nič ne dogaja z njim, na veliko poročate o njem, ker vas nadrejeni prisiljujejo, da ga ohranjate živega kot rezervnega igralca ...prikaži več za povsem disfunkcionalnega rockerja Goloba.

  • bljitva 05:08 27.maj 2022.

    ma kaj bo ta čeferinček bogi...a je pozabil da je bil na položaj nastavljen in to izključno zaradi tega ker je iz neke majhne vzhodnoevropske državice...lolek k misli da je pomemben...

  • MK 21:30 26.maj 2022.

    ja Rhobert Holob bo menda ja govoril kaj mora narediti. Saj imata skupne botre in zdaj je Svoboda.