Šport > Nogomet
57067 ogledov

Ti dve besedi, ki jih Čeferin izrekel Modriću, povesta vse

Luka Modrić Profimedia
Dve besedi, ki povesta več kot tisoč.

Ko je Luka Modrić leta 2018 prejel nagrado za najboljšega nogometaša na svetu, so se pojavile številne polemike, ali si jo resnično zasluži. Pa koliko golov je sploh dosegel? Ali je resnično boljši od superzvezdnikov, kot sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo?

Toda naj bo njegovo imenovanje še tako sporno, izjemni hrvaški nogometaš iz leta v leto dokazuje, da je med najboljšimi nogometaši na svetu. Tako je bilo tudi letos, ko je svoj Real Madrid vodil do naslova španskega prvaka, smetana na torti pa je bila Liga prvakov, kjer je z Realom osvojil še svoj peti naslov najboljšega v Evropi.

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ja, Modrić je imel ob sebi izjemnega Thibauta Courtoisa, ki je bil zasluženo izbran za igralca tekme, proti Chelseaju in PSG-u so jih reševale sanjske predstave Karima Benzemaja, toda brez Modrića bi nogometaši Reala finale Lige prvakov lahko gledali le po televiziji. Gre namreč za srce in dušo Realove igre.

Mnogi so to vlogo pripisovali Cristianu Ronaldu in kasneje Sergio Ramosu, toda oba zvezdnika sta odšla, Real pa na krilih zdaj že 36-letnega Modrića še naprej zmaguje. V desetih letih, odkar je Modrić član Belega baleta, je Real pod taktirko hrvaškega nogometnega čarovnika kar petkrat osvojil naslov najboljšega v Evropi.

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Uspešen je bil tudi v soboto, ko je proti Liverpoolu z rezultatom 1:0 prišel do svojega štirinajstega naslova, od tega jih je več kot tretjino osvojil pod dirigentsko paličico Modrića. Zato niti ne presenečata besedi, ki naj bi jih ob podelitvi medalj hrvaškemu virtuozu izrekel Slovenec na čelu Uefe, Aleksander Čeferin.

"Bravo, majstore," sta bili besedi, ki povesta vse. Resničen poklon nogometnemu čarovniku.

finale LP Finale LP Šport Zaradi kaosa sklican krizni sestanek Liverpool Luka se je oglasil Šport Prvi zvezdnik lige NBA priletel v Pariz, da bi navijal za svojo ekipo Carlo Ancelotti Za anale Šport Ancelotti in Courtois spisala zgodovino Lige prvakov! To ni uspelo še nikomur Toni Kroos Med prenosom v živo Šport Kroosu počil film: "Sprašuješ u**ana vprašanja! Vidi se, da si Nemec!" Real Madrid : Liverpool Finale Lige prvakov Šport Strokovnjak pojasnil situacijo ob kontroverzno razveljavljenem zadetku Reala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice