Šport > Nogomet
27781 ogledov

Strokovnjak pojasnil situacijo ob kontroverzno razveljavljenem zadetku Reala

Real Madrid : Liverpool Reševalni pas/Twitter
Sodniški strokovnjak je pojasnil odločitev iz VAR sobe, obenem pa poudaril, da je šlo za zelo zahtevno situacijo.

Prvi polčas finala Lige prvakov med Real Madridom in Liverpoolom je zaznamovala predvsem sporna situacija iz 43. minute, ko so sodniki iz VAR sobe razveljavili zadetek Karima Benzemaja zaradi prepovedanega položaja.

Nobenega dvoma ni, da se napadalec kraljevskega kluba nahaja v prepovedanem položaju, saj je bližje golu kot predzanji igralec Liverpoola, v tem primeru Virgil van Dijk, toda glavno vprašanje je, na kakšen način je bila proti njemu poslana žoga, ali mu je podal soigralec Federico Valverde, ali nasprotni nogometaš Fabinho, in kako si bodo celotno situacijo interpretirali sodniki.

 

Glavni sodnik tekme Francoz Clement Turpin, ki je sicer opravil odlično delo, je tako lahko zgolj čakal, da si njegova kolega iz VAR sobe Willy Delajod in Benoit Bastien iz večih kotov ogledata situacijo ter mu javita končno odločitev. Po treh minutah sta se končno oglasila: "Prepovedani položaj!"

Zakaj je sodniška ekipa po ogledu vseh posnetkov na koncu sprejela takšno odločitev, je po koncu tekme pokomentiral nekdanji hrvaški sodnik Mario Strahonja, ki danes za hrvaško televizijo opravlja vlogo strokovnega sodelavca, ki ocenjuje in obrazloži sporne sodniške odločitve (nekaj takšnega kot pri nas v oddaji Pod prečko Darko Čeferin, le da je Strahonja dosti bolj objektiven in se v studiih ne pojavi izključno z razlogom, da brani sodnike).

Mario Strahonja | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo zahtevna situacija, ampak na koncu pravilna odločitev sodnikov. Očitno je, da je nogometaš Liverpoola zadnji igral z žogo in ta se je odbila do nogometaša Reala, ki je bil v prepovedanem položaju. Toda nogometaš Liverpoola ni imel namere igrati z žogo, temveč poizkusiti blokirati Valverdeja. Napravil je drseči start pri poizkusu bloka, ni mogel kontrolirati svoj udarec in tako je žoga prišla do Benzemaja," je pojasnil Strahonja.

"Spomnil bi na pravilo, da če se nogometaš nahaja izza predzadnjega igralca obrambe, je v prepovedanem položaju. Gleda se trenutek podaje Valverdeja, zanemari se dotik igralca Liverpoola. Gleda se, če je Valverde igral z žogo, in to vsekakor je. Če ne bi, če bi igralec Liverpoola neposredno podal proti Benzemaju, pa bi zadetek obveljal," je pojasnil nekdanji sodnik, ki je svoj čas tudi sodil tekme Lige prvakov in Evropske lige.

Finale Lige prvakov Nogomet Šport To je pravi razlog, da se je finale lige prvakov sinoči začel z veliko zamudo Real Madrid Liga prvakov Šport Belgijska "hobotnica" Realu prinesla še 14. naslov Šport: Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo. Liga prvakov Liga prvakov Šport Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo
Komentarjev 1
  • Avatar lopov
    lopov 11:18 29.maj 2022.

    mafija ima zvoja pravila saj je v igri na tone denarja

Sorodne novice