Šport > Nogomet
4499 ogledov

To je pravi razlog, da se je finale lige prvakov sinoči začel z veliko zamudo

Finale Lige prvakov Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sinočnji kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov med Liverpoolom in Real Madridom (0:1) pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoska policija je medtem v prvem odzivu sporočila, da je aretirala 68 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih.

Sinočnji finale lige prvakov v Parizu, ki se je končal z zmago Reala z 1:0, se je začel z več kot polurno zamudo. Organizatorji so sprva na semaforju kot razlog za zamudo navedli varnostne razloge, nato pa je bilo rečeno, da gre za "prepozen prihod navijačev".

To je razjezilo številne privržence Liverpoola, ki so na družbenih omrežjih poročali, da so pred stadionom čakali več ur. Posnetki prikazujejo včasih kaotične prizore na vhodih in dolge čakalne vrste okoli arene, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Uefa je nato kot uraden razlog za zamudo navedla, da je na tisoče navijačev želelo vstopiti na stadion s ponarejenimi vstopnicami.

To je povzročilo zastoje pri vstopu na stadion, zato je Uefa prestavila začetek finala, da bi si tekmo lahko ogledalo čim več navijačev z veljavnimi vstopnicami, so sporočili iz Uefe.

Policija je uporabila solzivec, so še sporočili iz Uefe in izrazili sočutje do tistih, ki so jih prizadeli incidenti, ter napovedala, da bo sodelovala s francosko policijo in francosko nogometno zvezo.

Pariška policija je takoj po tekmi v prvi bilanci sporočila, da je zabeležila 68 aretacij in 238 poškodovanih okoli finala lige prvakov.

Ob 1.20 zjutraj je policija objavila, da je bilo pred, med in po zmagi Real Madrida nad Liverpoolom z 1:0 aretiranih 68 ljudi. Poškodbe so bile "lažje narave", oskrba je potekala na kraju samem.

Za zdaj ni znano, koliko je bilo poškodovanih zaradi velikih težav pri vstopu na stadion in uporabe solzivca na vhodu.

Komentarjev 1
  • onyxx 08:33 29.maj 2022.

    Finale se je ZAČEL z zamudo, ne začelA.