Šport > Nogomet
4225 ogledov

Velika zvezdnika Reala in Bayerna potrdila, da zapuščata svoji ekipi

Robert Lewandowski Isco Profimedia
Isco ne bo podaljšal svoje pogodbe z Realom, prav tako je tudi Robert Lewandowski razkril, da je konec njegove zgodbe pri Bayernu.

Španski nogometni reprezentant Isco do 30. junija ne bo podaljšal pogodbe z madridskim Realom, pri katerem je bil od junija 2013. Zlati nogometni deček, ki je leta 2012 osvojil nagrado za najboljšega evropskega igralca do 21 let, je ostal skrivnosten o svojih prihodnjih izzivih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vezist, ki je za Real Madrid na 246 tekmah zbral 37 golov, je na svojem profilu na Instagramu danes objavil, da odhaja iz Real Madrida, kluba, s katerim je v soboto osvojil ligo prvakov.

Tridesetletnik je s kraljevim klubom osvojil 19 naslovov, vključno s tremi španskimi prvenstvi (2017, 2020 in 2022), španskim pokalom (2014), petkrat pa je bil del zmagovite ekipe v ligi prvakov (2014, 2016, 2017, 2018 in 2022).

"Ko sem bil v Malagi, sem vedel, da bom odšel. Prijavil sem se v drug klub, a Real Madrid je potrkal na moja vrata. Real Madridu ne moreš in ne smeš reči ne, čeprav so vedno izjeme," je Isco pojasnil z emojijem želve.

S tem je namigoval na Kyliana Mbappeja, ki so ga na internetu pogosto zbadali zaradi njegove domnevne podobnosti z Ninja-želvami in ki se je odločil zavrniti ponudbo Real Madrida ter je podaljšal pogodbo s PSG do leta 2025.

"Prišla je decima (10. pokal zmagovalca lige prvakov, ki ga je osvojil Real Madrid leta 2014, op. p.) in vse, kar je sledilo, je zgodovina," je nadaljeval Isco na Instagramu.

"Devet let pozneje se moj čas v klubu, ki je omogočil uresničitev vseh mojih otroških sanj, bliža koncu," je nadaljeval in sklenil: "Ne razumem, zakaj so že tako hitro končali zabavo na trgu Cibeles, če je že 15. evropski pokal na poti! Hala Madrid."

 

Lewandowski: "Moja zgodba z Bayernom je končana"

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski je danes pred treningom svoje reprezentance dejal, da je njegova zgodba z Bayernom iz Münchna zaključena ter da je prestop najboljša rešitev, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Triintridesetletni napadalec je že dlje časa prisoten v govoricah, da naj bi kmalu okrepil Barcelono. Katalonski velikan pa po poročanju Bilda ni uspel s prvo ponudbo za Poljaka. Ta naj bi znašala 32 milijonov evrov.

Kapetan poljske izbrane vrste je danes sicer potrdil govorice o odhodu, o morebitnem novem klubu pa še ni spregovoril. "Prestop drugam je najboljša rešitev za obe strani," je dejal 33-letnik.

"Vprašanje, ali sem novi igralec Barcelone, je še vedno v zraku. Ne želim biti v takšnih situacijah. Bomo videli, kaj bo prinesel čas, kaj nam prinašata naslednja dva tedna. Najprej se želim osredotočiti na reprezentanco. Po Ligi narodov bomo imeli dovolj časa, da se pogovorimo o moji klubski prihodnosti. Toda ponavljam, možnost da ostanem v Bayernu ne obstaja in upam, da me ne bodo poizkušali zaustaviti."

Lewandowskega sicer pogodba z bavarskim velikanom veže do konca prihodnje sezone, na reprezentančnem treningu pa je zbranim predstavnikom medijev dejal, da se v prihodnosti ne vidi v dresu desetkratnih zaporednih nemških prvakov.

"Ena stvar je jasna, moje zgodbe z Bayernom je konec. Po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih mesecih, si ne predstavljam nadaljnjega sodelovanja. Verjamem, da je prestop najboljša rešitev," je dodal izjemni Poljak, ki je v vrste bavarskega kluba prestopil pred osmimi leti iz Borussie Dortmund.

V tem času je na 374 tekmah za Bayern dosegel kar 344 golov, v lanski sezoni pa je presegel tudi rekord slovitega Gerda Müllerja (40) po številu zadetkov v sezoni bundeslige z 41. Za reprezentanco je na 129 tekmah dosegel 75 golov.

Pri Bayernu so v medijskih nastopih po koncu sezone večkrat izrazili prepričanje, da bo 33-letnik spoštoval pogodbo in še eno leto ostal na Bavarskem. Lewandowski pa je po koncu tekmovalnega obdobja dejal, da pogodbe po koncu sezone 2022/23 z Bayernom zagotovo ne bo podaljšal in da bo morda odšel že to poletje.

Bavarci naj bi tudi že našli zamenjavo za izjemnega Poljaka, saj naj bi zvezdnik Liverpoola Sadio Mane po porazu v finalu Lige prvakov razkril, da zapušča mesto Beatlov, kot novi delodajalec pa se omenja predvsem Bayern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice