Šport > Nogomet
247 ogledov

Nepopisno rajanje v Madridu, zbralo se je 400.000 ljudi

Real Madrid - proslava naslova lige prvakov v Madridu
1/13
Epa
Štirinajsti naslov Real Madrida v ligi prvakov je na madridskih ulicah proslavilo kar 400.000 nogometnih navdušencev.

Več deset tisoč ljudi je na paradi zmage po slavju v ligi prvakov v španski prestolnici proslavilo nov evropski naslov Reala Madrida. Člani zmagovite zasedbe so v nedeljo zvečer prispeli do znamenitega vodnjaka Cibeles, kjer jih je pričakala velika množica. Po nekaterih podatkih naj bi se zbralo celo 400.000 ljudi.

Športni novinarji državne televizije RTVE so poudarili, da po zmagi v ligi prvakov še nikoli niso videli toliko navdušenih navijačev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

V visokih poletnih temperaturah so navijači galaktikov več ur čakali na svoje junake. Vzdušje je bilo sproščeno, opaziti je bilo veliko družin z otroki. Mnogi so se povzpeli na vse, kar jim je obetalo boljši razgled, drevesa, kontrolne omarice, vse vrste ploščadi. Medtem ko se je ekipa z odprtim dvonadstropnim avtobusom s trenerjem Carlom Ancelottijem peljala okoli znamenite fontane pred palačo Cibeles, so ljudje navdušeno navijali. Igralci so pozdravili navijače z odra, se jim zahvalili in dvignili pokal v zrak.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Navdušenje je bilo morda še večje kot običajno. Kapetan Marcelo je bil izbranec, ki je kamnito boginjo Kibele v središču fontane Cibeles okrasil z navijaškim šalom in klubsko zastavo. Marcelo je ob zvokih "ponarodele" skladbe angleške zasedbe Queen Mi smo prvaki (angl. We are the Champions) boginjo poljubil na lice in dvignil trofejo. To potezo je letos enkrat že izvedel. Pred dobrim mesecem je Real na istem mestu slavil 35. naslov španskega prvaka.

Po 22. uri se je nato množica preselila na stadion Bernabeu, kjer so pripravili veliko zabavo. Mediji poročajo, da je imelo 60.000 članov kluba prost vstop. Na tej proslavi so igralce počastili posamezno, potekal je tudi svetlobni šov, nebo nad Madridom pa je razsvetlil ogromen ognjemet.

Nogometaši Reala so osvojili svoj 14. naslov v ligi prvakov, potem ko so v finalu v Parizu premagali šestkratnega zmagovalca Liverpool z 1:0.

Vrhunec nogometne klubske sezone je sicer zasenčil navijaški kaos pred stadionom, zaradi katerega se je finale začel z več kot polurno zamudo. V Pariz so pripotovali številni navijači Liverpoola brez vstopnic oziroma s ponarejenimi vstopnicami, ki so skušali vdreti na stadion, francoska policija je za miritev množice uporabila solzivec, aretirala 105 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih.

Real Madrid Liga prvakov Šport Belgijska "hobotnica" Realu prinesla še 14. naslov Finale Lige prvakov Nogomet Šport To je pravi razlog, da se je finale lige prvakov sinoči začel z veliko zamudo

Evropska nogometna zveza (Uefa), Francoska nogometna zveza (FFF), pristojne lokalne oblasti ter pariška policija bodo danes na kriznem sestanku skušali dognati, kaj je šlo narobe.

Kljub velikemu razočaranju angleških rdečih je bilo prešerno tudi na Otoku. Klub je svojim navijačem izkazal hvaležnost in v nedeljo v Liverpoolu pripravil veliko parado z mimohodom letošnjih finalistov lige prvakov in angleških podprvakov.

Toni Kroos Med prenosom v živo Šport Kroosu počil film: "Sprašuješ u**ana vprašanja! Vidi se, da si Nemec!" Carlo Ancelotti Za anale Šport Ancelotti in Courtois spisala zgodovino Lige prvakov! To ni uspelo še nikomur
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.