Angleži še naprej brez zmage proti ZDA na SP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometni reprezentanci Anglije in ZDA sta se v skupini B razšli brez zmagovalca. Izid na stadionu Al Bajt je bil 0:0.
Oglej si celoten članek

Na tretjem medsebojnem obračunu obeh tekmecev na svetovnih prvenstvih sta si obe ekipi predvsem v prvem polčasu priigrali številne lepe priložnosti, Američani nekaj več, a sta mreži vseh 90 in še nekaj minut mirovali.

Okvir gola sicer ni miroval, saj je za Američane v obdobju prevlade na zelenici prečko v 33. minuti stresel Christian Pulisic. Angleži so bili že pred tem blizu vodstvu, ko je strel Harryju Kanu v 10. minuti odločilno blokiral Walker Zimmerman.

Nato so imeli več od igre Američani, za katere bi lahko bolje streljala Haji Wright v 17. minuti z glavo, ter Weston McKennie, ki je z desnico v 25. minuti po lepi kombinaciji žogo poslal prek vrat. Po prečki Pulisica je v 41. minuti Sergino Dest odlično prodrl, preigral svojega čuvaja, nato pa je njegov strel v zadnjem trenutku preusmeril Harry Maguire.

V 43. minuti je z glavo poskusil še Pulisic, a ni bil natančen, na drugi strani pa je močan strel Masona Mounta v kot odbil vratar Matt Turner.

Američani so v drugi polčas krenili odločno, vendar do pravih priložnosti niso prišli. Priigrali so si številne udarce iz kotov, a je bila visoka angleška obramba, nepremagljiv je bil v skoku Maguire, vselej kos podajam v osrčje kazenskega prostora.

Zaradi visokega ritma pred tem je moči nogometašem vse bolj primanjkovalo, tudi priložnosti so bile vse bolj redke. Eno od teh je v 87. minuti po slabem strelu zapravil rezervist Marcus Rashford, drugo pa po prav tako ne najboljšem strelu z glavo še Kane.

Angleži proti ZDA tako še tretjič na mundialih niso zmagali. Leta 1950 so presenetljivo izgubili, pred 12 leti pa so se v skupini C, v kateri je igrala tudi Slovenija in nesrečno izpadla, razšli brez zmagovalca 1:1.

Na prvi današnji tekmi v Katarju v skupini B je Iran ugnal Wales z 2:0 in se prebil na drugo mesto skupine s tremi točkami. Angleži imajo štiri, ZDA dve, Wales pa eno. V zadnjem krogu skupinskega dela bosta v torek še tekmi Iran - ZDA in Wales - Anglija.

Lestvica:
1. Anglija            2  1  1  0  6:2  4
2. Iran               2  1  0  1  4:6  3
3. ZDA                2  0  2  0  1:1  2
4. Wales              2  0  1  1  1:3  1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.