Šport > Nogomet
151 ogledov

Angleži še naprej brez zmage proti ZDA na SP

Matt Turner Profimedia
Nogometni reprezentanci Anglije in ZDA sta se v skupini B razšli brez zmagovalca. Izid na stadionu Al Bajt je bil 0:0.

Na tretjem medsebojnem obračunu obeh tekmecev na svetovnih prvenstvih sta si obe ekipi predvsem v prvem polčasu priigrali številne lepe priložnosti, Američani nekaj več, a sta mreži vseh 90 in še nekaj minut mirovali.

Okvir gola sicer ni miroval, saj je za Američane v obdobju prevlade na zelenici prečko v 33. minuti stresel Christian Pulisic. Angleži so bili že pred tem blizu vodstvu, ko je strel Harryju Kanu v 10. minuti odločilno blokiral Walker Zimmerman.

Nato so imeli več od igre Američani, za katere bi lahko bolje streljala Haji Wright v 17. minuti z glavo, ter Weston McKennie, ki je z desnico v 25. minuti po lepi kombinaciji žogo poslal prek vrat. Po prečki Pulisica je v 41. minuti Sergino Dest odlično prodrl, preigral svojega čuvaja, nato pa je njegov strel v zadnjem trenutku preusmeril Harry Maguire.

V 43. minuti je z glavo poskusil še Pulisic, a ni bil natančen, na drugi strani pa je močan strel Masona Mounta v kot odbil vratar Matt Turner.

Američani so v drugi polčas krenili odločno, vendar do pravih priložnosti niso prišli. Priigrali so si številne udarce iz kotov, a je bila visoka angleška obramba, nepremagljiv je bil v skoku Maguire, vselej kos podajam v osrčje kazenskega prostora.

Zaradi visokega ritma pred tem je moči nogometašem vse bolj primanjkovalo, tudi priložnosti so bile vse bolj redke. Eno od teh je v 87. minuti po slabem strelu zapravil rezervist Marcus Rashford, drugo pa po prav tako ne najboljšem strelu z glavo še Kane.

Angleži proti ZDA tako še tretjič na mundialih niso zmagali. Leta 1950 so presenetljivo izgubili, pred 12 leti pa so se v skupini C, v kateri je igrala tudi Slovenija in nesrečno izpadla, razšli brez zmagovalca 1:1.

Na prvi današnji tekmi v Katarju v skupini B je Iran ugnal Wales z 2:0 in se prebil na drugo mesto skupine s tremi točkami. Angleži imajo štiri, ZDA dve, Wales pa eno. V zadnjem krogu skupinskega dela bosta v torek še tekmi Iran - ZDA in Wales - Anglija.

Lestvica:
1. Anglija            2  1  1  0  6:2  4
2. Iran               2  1  0  1  4:6  3
3. ZDA                2  0  2  0  1:1  2
4. Wales              2  0  1  1  1:3  1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice