Šport > Nogomet
17095 ogledov

Na SP nastopa z rusko zastavo na kopačkah

Gaël Ondoua Profimedia
V Katarju na svetovnem prvenstvu nasttopa tudi nogometaš z ruskim državljanstvom.

Mednarodna nogometna zveza je proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino uvedla sankcije, ruski nogometaši pa so tako ostali brez možnosti za nastop na svetovbem prvenstvu. A v Katarju je vseeno tudi nogometaš z ruskim državljanstvom.

Gre za kamerunskega reprezentanta Gaëla Ondouaja. Ta je proti Švici nastopil z obuvalom, ki je vsebovalo kamerunsko in rusko zastavo. Ondoua je bil namreč rojen v Kamerunu, a je odraščal v Rusiji, kjer je njegov oče služboval na kamerunskem veleposlaništvu. Nogomet je začel trenirati pri moskovski Lokomotivi, kasneje pa je bil tudi član CSKA in Anžija, trenutno pa v drugi nemški ligi brani barve Hannovra. V preteklosti je nekajkrat zavrnil igranje za kamerunsko izbrano vrsto, saj je računal, da ga bodo vpoklicali v rusko reprezentanco.

Letos se je odločil za spremembo in za Kamerun debitiral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, nastop proti Švici pa je bil njegov peti za afriško državo. Mnogim je sicer padel v oči zaradi omenjene ruske zastave na kopačkah.

"Rusija je moj dom, v njej sem odrastel in v njej živim. Ničesar se ne bojim, sem svoboden človek. Kamerun in Rusija sta moji domovini in to se nikoli ne bo spremenilo," je izbiro zastav na nogometnih obuvalih za ruski Championat.com pojasnil Ondoua, ki ima dvojno državljanstvo. 

Gaël Ondoua | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

Komentarjev 13
  • Skias 11:41 26.november 2022.

    Kaj pa imajo športniki pri tej vojni! V kolikih vojnah na tujem ozemlju so bili zavezniške sile NATA pa nobena ni dobila prepovedi sodelovanja športnikov! On je vsaj ponosen na svoji domovini! Vprašajte se raje na kaj smo lahko ponosni ...prikaži veči prebivalci Slovenije, da o samih Slovencih ne govorim! Pri taki klečeplazni politiki brez hrbtenice in samim maščevanjem zelo težko.

  • Avatar luckyss
    luckyss 08:29 26.november 2022.

    Medijske laži glede ukrajinsko -ruskega spopada, glede Covid epizode in glede človeške krivde za podnebne spremembe, imajo skupni imenovalec in skupne ovce..

  • softundsicher 08:26 26.november 2022.

    Pravilno. Domovina je domovina. Tudi če je vodi kreten.

Sorodne novice