Šport > Nogomet
640 ogledov

Tako so Italijani prebrali postavo Južne Koreje. Zakaj toliko Kimov?

Profimedia
Zadnjo vrsto južnokorejske reprezentance sestavljajo nogometaši z enakim priimkom.

Na socialnih omrežjih se je hitro razširil posnetek italijanskega komentatorja, ki je v prenosu napovedal postavo južnokorejske reprezentance. Ta se je glasila: "Kim, Kim, Kim, Kim, Kim..." V vratih je bil namreč vratar Seung Gyu Kim, obrambno vrsto pred njim pa so z leve proti desni tvorili Jin-Su Kim, Young-Gwon Kim, Min-Jae Kim in Moon-Hwan Kim.

Če se poglobimo v korejsko zgodovini, je takšen fenomen sicer kar razumljiv. V Južni Koreji sicer kar 20 odstotkov prebivalcev nosi priimek Kim, poleg priimkov Park in Lee pa ga ima največ prebivalcev te države. To je posledica imen in priimkov, ki so nastali v času fevdalizma, ko so imeli pravico do priimka le aristokrati.

Nižji sloji tega privilegija niso imeli. Ko je bil takšen sistem ukinjen, so slednji nato večinoma izbrali priimke, ki so jih tedaj že nosile bogate družine, s tem pa so želeli pridobiti na veljavi. 

Federico Valverde Skupina H Šport Azijci in Južnoameričani so se razšli z remijem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice