Šport > Nogomet
2881 ogledov

"Res je, rekel sem, da bomo zjeb... Hrvaško"

John Herdman Profimedia
Kanadski selektor se je moral braniti zaradi svojih besed.

Kanadska reprezentanca je svojo prvo tekmo na svetovnem prvenstvu v skupini F končala z minimalnim porazom proti favorizirani Belgiji, slednjim so na roke šle tudi nekatere sumljive odločitve zambijskega sodnika, ki bi lahko severnoameriški izbrani vrsti dosodil tudi kakšno enajstmetrovko, a tega ni storil. 

Po nesrečnem porazu je John Herdman, angleški strokovnjak na klopi Kanadčanov, svoje izbrance bodril z besedami, da naj ne skrbijo preveč in da bodo na naslednji tekmi 'zjeb...  Hrvaško'. Dvoboj bo na sporedu v nedeljo.

Na novinarski koferenci dan kasneje se je kanadski selektor moral braniti zaradi svojih besed. "Dobro vprašanje. Res je, rekel sem to. Poglejte, takšne reči izgovorite v čustvenih trenutkih, namen je ta, da navdihnete svoje moštvo. Ko dobim vprašanje o svojih besedah, vam iskreno odgovorim," je izjavil Herdman.

Alphonso Davies Skozi trnje do zvezd Šport Neverjetna zgodba zvezdnika Bayerna: od begunskega taborišča do SP Vlatko Čančar Za stari sovražnici Šport Luka in Vlatko razkrila, za koga navijata v Katarju! Kako si nasprotujeta!

"Nisem želil biti nespoštljiv do hrvaškega naroda in njihove reprezentance. Dobro se zavedamo, kje se nahajamo na mapi svetovnega nogometa, a zdaj igramo na neki višji ravni in svoje igralce poskušam prepričati v to, da so lahko neustrašni in da pokažejo vse, kar znajo," je še nadaljeval kandski selektor in zaključil: "Na koncu dneva je to razmišljanje, ki ga bo Kanada imela in ga mora imeti, če želi osvojiti tri točke proti eni najboljših ekip na svetu. Tako smo razmišljali tudi proti Belgiji, tako moramo tudi naprej. To je del nove Kanade."

John Herdman | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
Sorodne novice