Šport > Nogomet
1611 ogledov

Na uvodu razočaranje za Hrvate

Hrvaška Maroko SP v nogometu Epa
Prva tekma četrtega dne svetovnega prvenstva ni postregla z napadalnim nogometom.

Reprezentanci Maroka in Hrvaške sta se na uvodnem srečanju predtekmovalne skupine F razšli z neodločenim izidom (0:0). Zvečer bo v tej skupini odigrana še tekma med Belgijo in Kanado.

Hrvaška, ki igra na šestem od zadnjih sedmih mundialov, je prvič uvodno tekmo končala z neodločenim izidom. Ta se je kar nekako zasluženo končala brez golov, saj je bila predstava vse prej kot razburljiva. Ob ne posebej navdušujoči igri velja omeniti, da od leta 1986, ko se je na SP prvič pojavila skupina F, ta nikoli ni dala svetovnega prvaka.

Hrvaška hrvaška zastava Doha Ognjeni Šport Hrvati v Dohi razvili 200-metrsko zastavo!

Tekma se je začela kar živahno, obe ekipi sta imeli svoje trenutke, v 17. minuti pa je Ivan Perišić sprožil dotlej najnevarnejši strel, ko je meril malo previsoko.

Sicer pa ne ena ne druga ekipa nista izpeljali prave akcije, šele v sodniškem dodatku je imel Nikola Vlašić lepo priložnost za hrvaško vodstvo, a je njegov strel iz bližine ustavil Yassine Bounou. Malce zatem je bil premalo natančen Luka Modrić.

Hrvaška Maroko SP v nogometu | Avtor: Epa Epa

V drugem polčasu so v 51. in 52. minuti po eno priložnost zapravili tako Maročani kot Hrvati, v 65. minuti pa je Dominik Livaković obranil nevaren strel od daleč Achrafa Hakimija.

Tekma sicer še naprej ni bila posebej razburljiva, Hrvati so imeli večjo posest žoge, a so se Maročani disciplinirano branili in svetovni podprvaki z dokaj statično predstavo nikakor našli recepta za preboj maroškega zidu.

Salem al Dawsari Savdska Arabija Argentina Video Šport Ko se izgubi razum ... Poslušajte savdskega komentatorja!

SP v nogometu (skupina F), 1. kolo:

Maroko - Hrvaška 0:0 (0:0)
Belgija - Kanada

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice