Magazin > VIP
3451 ogledov

Znana Slovenka o tem, ali so pogoji dela v Dohi res kruti

Katar SP mundial Epa
Katar naj bi delavce, ki so pomagali pri pripravah na svetovno prvenstvo, izkoriščal.

Podjetnica, pisateljica in spletna vplivnica Katarina Benček letošnjo jesen preživlja v Dohi, kjer je sprejela projektno delo na svetovnem prvenstvu v nogometu. Oba s partnerjem bosta v Katarju preživela dva meseca. Katarina se redno oglaša na Instagramu, kjer je razkrila, da njen delovnik včasih traja tudi po trinajst ur, a je od projektnega dela to tudi pričakovala.

Odzvala pa se je tudi na očitke, ki se zgrinjajo na organizatorje svetovnega prvenstva. Pravi, da je veliko lažnih novic. "Zakaj se zdaj govori o tem in ne vsak dan? Zakaj se ne govori o delavcih pri nas? Ogromno je lažnih novic, na primer, da so ženske kaznovane, če kažejo ramena. LAŽ! Sem jih kazala ravno včeraj," je povedala, za zurnal24.si pa dodala: "Glede oblačenja ni drame, so vse skupaj prilagodili. Ženske nosijo tudi kratke hlače in krilca, pa zaradi tega ni bila še nobena kaznovana. Tudi oni se zavedajo, v kaj so šli, in so morali zaradi tega spremeniti kriterije."

"Delavce se izkorišča po celem svetu. Tukaj so precej zaščiteni, če kdo poda pritožbo, mora delodajalec takoj na zagovor in na pregled dela. Nisem pa bila zraven, ko se je gradilo in to težko komentiram. Veliko je negativnih novic usmerjenih v Doho in tako so našli 'samo še' en razlog več. Mi imamo zelo mešan kolektiv, ljudje so iz celega sveta in vsi so zelo spoštljivi ter prijazni, tako da med nami ni čutiti nobenih napetosti. Urnik je 9 urni , a vsi, ki so na menedžerskih pozicijah, vključno z mamo, smo tik pred začetkom delali tudi nadure. Nihče ti ne da take direktive, a želimo, da so stvari narejene. Sedaj, ko so  narejene, pa bom lahko šla domov tudi prej. Dodala pa bi, da sem vesela, da se govori o izkoriščanju delavcev, vsekakor tema, ki ji je treba posvetiti več pozornosti, tudi pri nas," je za zurnal24.si še povedala Benčkova.  

Katarina je v tem času nastanjena v hotelu, prevoz na delovno mesto imajo organiziran, kot je videti po njenih objavah, dela res veliko, a si vseeno privošči tudi čas za druženje in zabavo. 

Komentarjev 7
  • Ender3 18:39 22.november 2022.

    Eni pač vse izkoristijo za svojo samopromicijo. Ne razumem prav dobro njihovega ega in plitkega razmišljanja.

  • Kojak 09:38 22.november 2022.

    Saj vem da morate pisati osladne članke, vendar njo poimenovati pisateljica in podjetnica je žaljenje vseh tistih, ki so red podjetniki in pisatelji. Ni vsak, ki zna nekaj napisati pisatlej, ke rpotem bi bil jaz kuhar, doktor, profesionalni voznik, računalničar, ...prikaži več programer, vodja, projektant, zidar, gradbenik, zlatar, umetnik, šahist, nogometaš in predvsem BOLJŠI novinar kot ta ki je tole skupaj skracal.

  • rd2dmk2 09:32 22.november 2022.

    tele katarina naj si malo prebere o petemkonvih vaseh in kaj vse s s tem lahko opredeli.

Sorodne novice