Šport > Nogomet
446 ogledov

Za uvod gostitelji nemočni, dvakrat natančen klubski soigralec Slovenca

Enner Valencia Profimedia
Ekvadorci za uvod svetovnega prvenstva boljši od domačinov.

V Katarju se je začelo 22. svetovno prvenstvo v nogometu. Na uvodni tekmi skupine A je Ekvador premagal domačo reprezentanco z 2:0 (2:0). Oba gola je dosegel Enner Valencia, ki je v 16. minuti izkoristil najstrožjo kazen, 15 minut kasneje pa je bil natančen še z glavo.

Prva tekma svetovnega prvenstva se je pričakovano končala z zmago južnoameriškega predstavnika. Ekvadorci so bili precej boljši tekmec, premoč pa so z dvema goloma kronali v prvem polčasu. Katarska mreža se je sicer zatresla že v tretji minuti, potem ko je domači vratar Sad Al-Šib odtaval v prazno. V nadaljevanju akcije je zadel Valencia, a so gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Predstavnik Južne Amerike je imel od samega začetka dvoboja pobudo, v 15. minuti pa je Al-Šib v kazenskem prostoru spotaknil Valencio, ki je nato sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Ekvadorci so nadaljevali z boljšo igro, kronali pa so jo v 31. minuti, ko je še drugič na tekmi zadel napadalec Fenerbahčeja in s tem soigralec slovenskega reprezentanta Mihe Zajca.

Enner Valencia | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob koncu polčasa so imeli prvo priložnost na tekmi tudi domačini, a je iz ugodnega položaja Almoez Ali z glavo zgrešil.

V drugem delu so bili Ekvadorci še naprej boljši tekmec, do nekaj strelov proti vratom pa so prišli tudi Katarci. Posebej nevarni niso bili, še najbolj po strelu od daleč Mohamed Muntari v 86. minuti.

Na drugi strani so varovanci Gustava Alfara tudi večji del drugega polčasa le nadzorovali dogajanje na zelenici v Al Koru. Ima pa argentinski strateg na ekvadorski klopi vendarle nekaj skrbi za nadaljevanje SP, saj je moral v 76. minuti zaradi poškodbe kolena zelenico zapustiti junak prve tekme Valencia.

Naslednja tekma Ekvadorce čaka v petek proti Nizozemski, Katar se bo isti dan pomeril s Senegalom.

Dvoboj prvega kroga v skupini A med Senegalom in Nizozemsko bo v ponedeljek ob 17. uri. Nizozemci bodo vsaj prvo tekmo odigrali brez Memphisa Depaya, senegalski selektor Aliou Cisse pa je namesto poškodovanega zvezdnika Sadia Maneja vpoklical branilca Mousso N'Diayeja.

Nastope na SP bodo v ponedeljek začeli tudi v skupini B, kjer bosta tekmi Anglija - Iran (14.00) in ZDA - Wales (21.00).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice