Šport > Nogomet
19378 ogledov

Argentinci zavrnili hotel s petimi zvezdicami, raje bodo bivali v ...

Reševalni pas/Twitter
Argentinski nogometaši so se na prizorišču SP prostovoljno odpovedali razkošnim bivalnim pogojem.

Lionel Messi in njegovi reprezentančni kolegi so v prestolnici Katarja, kjer bo od 20. novembra do 18. decembra na sporedu nogometno svetovno prvenstvo, zavrnili možnost bivanja v luksuznem hotelu s petimi zvezdicami. 

Namesto tega so si nogometaši južnoameriške velesile, po napovedih ene izmed favoritk za zmago na mundialu, izbrali precej skromnejšo nastanitev, in sicer bodo v časa prvenstva bivali v študentskem domu katarske univerze.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Čeprav so se Argentinci odpovedali velikemu razkošju, pa se v ozadju njihove odločitve skriva tehten razlog. Za menjavo lokacije so se namreč odločili zato, ker jim bo obsežen kampus omogočil organizacijo t.i. "asada" oziroma peke na žaru, ki ima zelo pomembno vlogo v argentinski kulinarični kulturi.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Za njihove potrebe je bil na območju univerzitetnega kampusa zgrajen tudi poseben prostor za peko na žaru, kjer se bodo Messi in rojaki lahko skupaj poveselili in uživali v mesnih dobrotah, pripravljenih na tradicionalen način. S seboj so prinesli tudi obilico govejega mesta, ki velja za najboljšega na svetu, in pa seveda kuharja, ki bo skrbel za to, da bo vse pripravljeno v skladu z njihovimi navadami in tradicijo.

"Kampus smo obiskali večkrat in ga izbrali, ker nima samo lepih prostorov, ampak ima tudi odprt predel za 'asado'," je za Daily Mail povedal vir iz Argentinske nogometne zveze (AFA).

"To je zelo pomembno za igralce in Argentince na splošno, to je del naše kulture. Želimo, da se v Katarju počutijo kot doma. To bomo najlažje dosegli, če jim pričaramo občutek doma, medtem ko se oni osredotočajo na nogomet."

"Lahko bi rekli, da so se druge ekipe odločile ostati v bolj luksuznih namestitvah, a naša ekipa je najboljša na svetu, ki si prav tako zasluži najboljšo govedino. Osredotočeni smo na to, da osvojimo SP, ne pa na kvaliteto naše nastanitve," je dodal vir.

Oddelek katarske univerze, kjer bodo v času prvenstva bivali argentinski nogometaši, se nahaja na obrobju Dohe, ima 90 sob, najsodobnejše športne objekte, olimpijski bazen in nogometni stadion s kapaciteto deset tisoč ljudi.

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 09:05 19.november 2022.

    kot je vse lepo napisano se je v prispevku ( verjetno namenova ) izpustilo da je v Argentini doma tudi zelo odlićno vino. ma mislim da se bo kakašna steklenica znašla zraven žara ane ? tiste hotelske kuhinje s mišelinovi ...prikaži več zvezdicami pa so tako kot pravi Iztok Mlakar samo za pomalat na zid, od njih sit sigurno nisi. aja. pa če se ne motim, kaj ni bil nek problem na prvestvu, kjer so še naši bili, ko so imeli abonmaje na WC-jih ? kje je že to bilo = zelo blizu tam, a ne ?

  • rokobert 08:26 19.november 2022.

    He,he-legende😋😃🥩👍...kaj ti nuca najboljši hotel,če dobiš drek za jesti😂🤣

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 12:54 18.november 2022.

    To mi deli

Sorodne novice