Šport > Nogomet
175 ogledov

Kateri klub bo imel največ reprezentantov na SP? Katera liga?

SP 2022 Katar 2022 mundial Profimedia
Na SP v Katarju bo imel največ reprezentantov Bayern, na mundialu pa bodo nastopili tudi trije nogometaši iz Prve lige Telemach.

Na bližnjem svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju bo imel največ reprezentantov, kar 17, münchenski Bayern, če upoštevamo nazadnje objavljeni seznam reprezentantov vseh ekip, ki bodo nastopale na SP 2022. Za Bavarci sta po številu reprezentantov z enim manj Barcelona in Manchester City.

Med ligami, ki so prispevale največ igralcev za prvenstvo, pa je prepričljivo na prvem mestu angleška premier league, iz katere prihaja 156 udeležencev prvenstva. Na drugem mestu je španska liga s 86 reprezentanti na SP, tretje mesto si delita nemška in italijanska liga s po 70 udeleženci.

Tokrat so številke nekoliko drugačne kot v prejšnjih letih oziroma so nekoliko višje, saj je tokrat v kadrih posameznih ekip prvič po 26 igralcev namesto dosedanjih 23. Na Fifinem poimenskem seznamu ekip je zgolj ena ekipa, to je Iran, ki je prijavila 25 nogometašev, medtem ko je vseh preostalih 31 ekip prijavilo po 26 igralcev. Na letošnjem svetovnem prvenstvu bo tako prijavljenih kar rekordnih 831 nogometašev.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice