Šport > Nogomet
301 ogledov

Angleži in Nemci objavili seznama za SP, pri slednjih tudi 17-letnik

Bukayo Saka Profimedia
Še deset dni nas loči do svetovnega prvenstva v Katarju.

Seznam igralcev za bližnje nogometno prvenstvo v Katarju (od 20. novembra do 18. decembra) je objavil tudi angleški selektor Gareth Southgate in po pričakovanjih so na njem tudi napadalci Harry Kane, Phil Foden in Raheem Sterling. Na spisku evropskih podprvakov je med 26 nogometaši tudi 19-letni zvezdnik Borussie Dortmunda Jude Bellingham.

"Želeli smo si dobro uravnoteženo ekipo in vpoklicati je bilo treba tudi nekatere, ki trenutno niso v 100-odstotni formi. A mislim, da nam je vsa mesta uspelo zelo dobro pokriti," je ob imenovanju ekipe povedal Southgate, čigar ekipa je nazadnje igrala po sistemu 3-4-2-1, ključno vlogo v napadu pa je igral že omenjeni Kane.

Med trenutno nekaj slabše pripravljene nogometaše sodijo Kyle Walker in Kalvin Phillips ter kapetan Manchester Uniteda Harry Maguire, ki pa naj bi pomagal predvsem z izkušnjami. V ekipo se prvič po treh letih vrača tudi James Maddison, ki je v ligi prepričal z dobrimi predstavami za Leicester City. Manjše presenečenje je tudi poziv Conorju Gallagherju.

Že vnaprej pa je bilo jasno, da zaradi poškodb v ekipi ne bo dveh članov Chelseaja Reeca Jamesa in Bena Chilwella.

Med vratarji se je Southgate odločil, da so trenutno najboljši Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle) in Aaron Ramsdale (Arsenal), pomagali pa jim bodo branilci Maguire, Luke Shaw (oba Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones, Walker (oba Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal) in Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Jude Bellingham | Avtor: Profimedia Profimedia

V vezni liniji bodo priložnost dobili Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount, Gallagher (oba Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City), ofenzivne vloge pa si bodo razdelili Maddison (Leicester), Foden, Jack Grealish (oba Manchester City), Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle) in Marcus Rashford (Manchester United).

Anglija bo v predtekmovalni skupini B igrala proti Iranu, ZDA in Walesu.

Nemci tudi z zdaj še 17-letnikom

Tudi nemški selektor Hansi Flick je objavil seznam nogometašev za bližnje svetovno prvenstvo v Katarju, na katerem se po petih letih v elf vrača junak SP 2014, Mario Götze. Slednji za reprezentanco ni igral vse od leta 2017. Medtem pa Flick v 26-članski ekipi ni našel mesta za Marca Reusa in Matsa Hummelsa.

Novinca v nemški reprezentanci sta najstnik Youssoufa Moukoko, ki bo polnoleten postal prav na prvi dan mundiala, in še en napadalec, Niclas Füllkrug. Njun vpoklic pa zaradi poškodb Tima Wernerja in Lukasa Nmeche ni nepričakovan. Ekipo bo kot kapetan na mundialu, ki bo od 20. novembra do 18. decembra, vodil vratar Manuel Neuer.

"Mislim, da imamo zelo dobro ekipo. Ponuja nam veliko možnosti. Zelo smo zadovoljni s kakovostjo," je dejal Flick, ki bo v Katar peljal tri vratarje, Neuerja (Bayern München), Marc-Andreja ter Stegna (Barcelona) in Kevina Trappa (Eintracht Frankfurt).

Med branilci so na seznamu Armel Bella Kotchap (Southampton), Matthias Ginter, Christian Günter (oba Freiburg), Thilo Kehrer (West Ham), Lukas Klostermann, David Raum (oba RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck in Niklas Süle (oba Borussia Dortmund).

Na sredini in v napadu so na Flickovem seznamu Karim Adeyemi, Julian Brandt (oba Borussia Dortmund), Füllkrug (Werder Bremen), Serge Gnabry, Leon Goretzka (oba Bayern München), Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Moukoko (Borussia Dortmund), Thomas Müller, Jamal Musiala in Leroy Sane (vsi Bayern München).

Youssoufa Moukoko | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice