Šport > Nogomet
1054 ogledov

Nekdanji up Barcelone zaradi dopinškega prekrška izpušča svetovno prvenstvo?

doping epruveta Epa
Keita Balde je zaradi protidopinške kršitve vprašljiv za nastop na SP v nogometu.

Senegalski nogometni napadalec Keita Balde je bil suspendiran do 5. decembra zaradi kršitve protidopinških pravil v Italiji, so sporočili iz njegovega novega kluba iz Rusije, moskovskega Spartaka, kar močno ogroža njegove možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju.

Sedemindvajsetletni Balde je avgusta podpisal triletno pogodbo z ruskim prvoligašem Spartakom, potem ko je preteklo sezono preživel pri Cagliariju v italijanski serie A.

Keita Balde | Avtor: Profimedia Profimedia

Baldeja je italijanska nacionalna protidopinška agencija suspendirala do 5. decembra zaradi kršitve postopka med protidopinškim pregledom, medtem ko je igral za Cagliari, so sporočili iz Spartaka.

Ruski klub ni navedel narave kršitve. V testiranem vzorcu niso odkrili nobenih prepovedanih snovi, vendar je bila kršitev postopka vseeno ocenjena kot dovolj resna za uveljavitev prepovedi.

Kot so sporočili iz Spartaka, bo Balde v skladu s predpisi Mednarodne nogometne zveze (Fifa) lahko nadaljeval s treningi šele tri tedne pred koncem suspenza.

Keita Balde | Avtor: Profimedia Profimedia

V Španiji rojeni Balde, ki je produkt Barcelonine šole, je februarja s Senegalom zmagal na afriškem pokalu narodov, a bi lahko zaradi suspenza izpadel iz ekipe za svetovno prvenstvo v Katarju, ki bo potekalo od 20. novembra do 18. decembra.

Senegal bo 21. novembra na uvodni tekmi skupine A letošnjega mundiala igral z Nizozemsko. Pomerili se bodo še z gostiteljem Katarjem in Ekvadorjem.

Balde je nase opozoril v dresu Lazia v sezoni 2016/17, ko je na 31 ligaških tekmah dosegel 16 zadetkov. Igral je tudi za Monaco, Inter Milano in Sampdorio. Za Senegal je zbral 40 nastopov in 6 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice