Šport
589 ogledov

"Milijon stvari je bilo pozitivnih, žal so odločile male stvari"

Profimedia
Slovenski odbojkarji so pred nabito polnimi Stožicami izgubili tako rekoč dobljeno tekmo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je morala na drugi tekmi domačega svetovnega prvenstva v Ljubljani po hudem boju priznati premoč aktualnim olimpijskim prvakom iz Francije, ki so slavili s 3:2 (21, -22, -23, 32, 7).

Klemen Čebulj SP v odbojki Šport Slovenija se je že veselila zmage proti olimpijskim prvakom, a ...

Galski petelini, zmagovalci letošnje lige narodov, so se na tekmi vrnili iz izgubljenega položaja, potem ko so že zaostajali z 1:2 v nizih in 17:20 v četrtem. Ko so Francozi pri zaostanku s 23:24 žogo poslali v avt, so se Slovenci že veselili zmage, vendar je počasen posnetek pokazal dotik z blokom. 

Slovenci so imeli v nadaljevanju maratonskega niza še dve zaključni žogi, a ju niso uspeli izkoristiti, nato pa jim je v odločilnem nizu popustila zbranost in gostje so se veselili velikega preobrata.

"Zmanjkalo nam je energije"

"Menim, da smo pokazali dobro predstavo. Francozi so trenutno najbrž najboljša ekipa na svetu, v pomembnih trenutkih praktično na podarijo nobene žoge. V obrambi so fenomenalni, vsako točko proti njim si je treba dvakrat, trikrat prislužiti. Kot je proti nekaterim drugim ekipam konec točke, je proti njim začetek. Naporno je igrati proti njim, moraš biti ves čas zbran, nam je to danes uspevalo do petega niza, v katerem nam je zmanjkalo energije. Igrati pet nizov proti olimpijskim prvakom je lep dosežek, na žalost pa nismo postavili pike na i, predvsem v četrtem nizu, ki smo ga imeli pod kontrolo," je dogajanje povzel podajalec Slovenije Gregor Ropret.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Kljub porazu je bil - glede na vse okoliščine - s prikazanim zadovoljen tudi Tine Urnaut. "Potem ko v ligi narodov nismo igrali v polni postavi, pred prvenstvom pa igrali malo prijateljskih tekem, nismo pričakovali, da bi lahko igrali tako dobro proti najboljši reprezentanci zadnjih let. Čeprav nam manjka zahtevnih tekem, smo igrali odlično. Lahko rečemo, da je bilo milijon stvari pozitivnih. Žal so odločile male stvari. Mi smo v četrtem nizu imeli svoje priložnosti, nismo jih, Francozi so jih, naredili par senzacionalnih obramb in obrnili rezultat v svojo korist. Mislim, da smo danes kljub porazu naredili en velik korak naprej," je dejal.

Da bodo prvenstvo nadaljevali dvignjenih glav, je dal zelo jasno vedeti tudi Tonček Štern. "Nismo razočarani," je poudaril in dodal: "Prikazali smo dobro igro, vemo, proti komu smo igrali. Dali smo vse od sebe, na koncu nam je zmanjkalo energije, zbranosti. Kakšno lažjo žogo bi zagotovo lahko bolje odigrali, a nič zato, mislim, da smo lahko vseeno zadovoljni. V štirih nizih smo igrali odlično, a vendarle je treba priznati, da so bili Francozi še za odtenek boljši, predvsem pa so imeli več telesne moči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice