Šport
1145 ogledov

Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..."

Alen Pajenk Profimedia
Slovenska odbojkarska reprezentanca je domače svetovno prvenstvo v Ljubljani začela z zmago proti Kamerunu s 3:0 (19, 23, 21), že v nedeljo pa jo čaka obračun s prvim favoritom prvenstva.

Začelo se je tako težko pričakovano domače svetovno prvenstvo v odbojki, ki ga letos skupaj organizirata Slovenija in Poljska. Naši odbojkarji so v prvenstvo vstopili s pomembno zmago, saj so pred skorajda polnimi Stožicami premagali reprezentanco Kameruna, ki pa je v skupini s Slovenijo, Francijo in Nemčijo veljala za pravega "outsiderja".

"Vsaka zmaga je dobrodošla, ker vemo, da zdaj prihajajo sami težji nasprotniki, ko bo treba iti na polno," je zmago na uvodni tekmi pokomentiral slovenski srednji bloker Alen Pajenk, ki je obračun zaključil z osmimi točkami.

Alen Pajenk | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Slovenijo je to šele drugi nastop na svetovnih prvenstvih, potem ko je na svojem debitantskem nastopu leta 2018 osvojila 12. mesto. "Zelo nestrpno smo čakali to naše domače prvenstvo in smo veseli, da se je vse skupaj končno začelo," je izjavil 36-letni igralec Olympiacosa, ki je del slovenske reprezentance že več kot petnajst let in je sodeloval pri vseh njenih največjih uspehih.

Slovenski odbojkarji so tokrat za uvod v SP upravičili vlogo favoritov. Čeprav so imeli na trenutke kar nekaj težav s Kamerunci, zmaga nikoli ni bila vprašljiva. "Za nami je ta prva tekma, ki je vedno najtežja, kot se je tudi tokrat pokazalo. Kamerun je bil odličen nasprotnik, ne glede na to, na katerem mestu je na svetovni lestvici. Res smo se morali dodobra potruditi, da smo jih premagali. So kar uganka, ker jih ne vidiš igrati. Igrajo samo ta afriška prvenstva. Mogoče je malo težje pri taktiki, ampak imeli smo dovolj materiala, da smo se dodobra pripravili na njih,je še pokomentiral zmago nad afriškimi podprvaki.

Alen Pajenk | Avtor: Profimedia Profimedia

Na tribunah največje dvorane v slovenski prestolnici se je zbralo skoraj 7000 gledalcev, ki so od samega začetka glasno spodbujali Pajenka in soigralce. Na povabilo slednjih so si današnjo tekmo ogledali tudi gasilci, ki so od 15. julija pomagali pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije. Vsi skupaj so pričarali izjemno vzdušje.

"To smo doživeli že na evropskem prvenstvu, tako da poznamo vzdušje, ki ga pričarajo Stožice. Glede na to, da so bile Stožice tako polne že proti Kamerunu, na naslednjih tekmah pričakujemo še več gledalcev. Vzdušje je bilo fenomenalno, mislim pa, da se bo le še stopnjevalo," se prihodnjih tekem že veseli eden najbolj izkušenih članov slovenske reprezentance.

Mitja Gasparini Ni mu žal Šport Slovenski povratnik v reprezentanco: "Česa takega še nisem doživel!"

Zmago v naši skupini je zabeležila tudi Francija. Galski petelini in zmagovalci nedavno končane lige narodov ter aktualni olimpijski prvaki so bili po treh tesnih nizih boljši od Nemčije. Prav Francija pa bo v nedeljo naslednji nasprotnik Slovenije, ko se bosta dve izmed najboljših ekip na svetu pred popolnoma razprodanimi Stožicami pomerili v pravi odbojkarski poslastici.

Francija sicer velja za enega najneugodnejših slovenskih nasprotnikov, saj smo jo v preteklosti premagali le enkrat, lani v skupinskem delu lige narodov. Toda še nikoli se niso Francozi pomerili s Slovenci v stožiškem peklu. "Mislim da je čas, da tudi Francoze ponovno premagamo," je zaključil Pajenk.

Dejan Vinčić SP v Stožicah Šport Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..." Gregor Ropret SP v Stožicah Šport Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ... Rok Možič Pred domačim SP Šport Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!" Jan Kozamernik Pogovor pred SP Šport O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!" Gheorghe Cretu Zakaj Slovenija? Šport Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..." Zoran Kedačič Pogovor pred SP Šport Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!" Tine Urnaut EP v odbojki Pogovor s kapetanom Šport Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"
Komentarjev 1
  • radovednica 17:08 27.avgust 2022.

    Tudi proti "eksotom" Kamerunu,ste šli "na polno", pa komaj, kot rečejo "na jedvite jade" je šlo. Proti Franciji ali Nemčiji boste "popušili grande", starčki pri 35-ih in več.

Sorodne novice