Šport
421 ogledov

Nekdanji slovenski velikan ponovno med elito ter z velikimi pričakovanji

TPV Volley Novo meto TPV Volley Novo mesto
Članska ekipa odbojkarskega kluba TPV Volley Novo mesto polna pričakovanj vstopa v novo sezono, potem ko se je po enem desetletju ponovno uspela prebiti v prvo slovensko ligo.

Novomeška odbojka je nekdaj predstavljala sam vrh slovenske klubske ženske odbojke, saj so igralke TPV Novega mesta leta 2006 celo postale državne prvakinje.

Toda za tem nekdanjim slovenskim odbojkarskim velikanom je žalostno obdobje, ko je životaril po nižjih ligah ter skorajda izgubil vso spoštovanje in ugled, ki si ga je nekdaj ustvaril.

Stvari pa so se začele obračati na bolje pred šestimi leti, ko se je klub na novo organiziral, zamenjalo se je vodstvo, klub pa je razširil svoje delovanje na celotno jugovzhodno Slovenijo.

Sodelovati je začel tudi z odbojkarskim klubom POK Krško, ki je Novemu mestu nudil dodaten bazen odličnih igralk in začela se je oblikovati ekipa, ki si je počasi znova začela utirati pot med najboljše slovenske ekipe.

TPV Volley Novo mesto Skozi trnje do zvezd Šport Nekdanji slovenski velikan ponovno med najboljšimi

V sezoni 2016/17 bi ekipa skoraj dotaknila dno, saj ni veliko manjkalo, da bi izpadla celo iz druge lige, obenem pa je omenjena sezona pomenila začetek neke nove zgodbe in vnovičnega vzpona novomeške odbojke.

Klub je pod vodstvom odličnega hrvaškega trenerja Krešimirja Perića rasel iz sezone v sezono, krona dobremu delu pa je bila lanska sezona, ko je novomeškim odbojkaricam uspel neverjeten dosežek. Sezono so končale brez enega samega poraza, prepričljivo na vrhu druge slovenske odbojkarske lige.

Novomeščanke so se tako po desetih letih ponovno vrnile v prvo slovensko odbojkarsko ligo, kjer bodo v sezoni 2022/23 nastopale v 1. B ligi, kjer jih prav vsako tekmo čaka trd boj za osvojene točke.

Ekipo v sezoni 2022/23 sestavljajo:
Sprejemalke: Zala Jakše, Ela Pavlin, Nika Drkušić, Nina Bregar, Tadeja Žarn
Centri: Kristina Hafner, Katja Omerzel, Eva Kogelnik, Ema Menger, Živa Merslavič
Proste igralke: Živa Vidic, Eva Nahtigal Lavrič,Lara Kastelic
Podajalke: Nika Košiček, Sara Kotnik, Kaja Šola
Korektorici: Lara Bošeska, Taja Natek

V klubu verjamejo, da bo ekipa skupaj s trenerjem Krešimirjem Perićem in z dosedanjim pristopom in zavzetostjo enakovreden tekmec preostalim prvoligašinjam.

Vzrok za optimizem vidijo predvsem v dejstvu, da ekipa skoraj v celoti ostaja enaka, ob koncu zadnje sezone se je poslovila le Valentina Vrbanc. Slednjo bosta na mestu korektorice nadomestili energična Mariborčanka Taja Natek, ki prihaja iz Formisa ter Kamničanka Lara Bošeska, ki je zadnji sezoni igrala v Olimpu iz Ljubljane.

Članski ekipi se bosta priključili tudi mladi igralki iz kadetskega pogona - Ela Pavlin na igralnem mestu sprejemalke in Ema Menger na položaju centra. Igralki sta poleg mlade Nike Drkušić, ki se je v članski ekipi uveljavila že v pretekli sezoni, tudi največji up za novomeško prihodnost.

Poleg igralk pa se bo v novi sezoni kot pomočnica glavnega trenerja prvič preizkusila tudi bivša igralka Larisa Kašček, ki bo pomembna vez med igralkami in glavnim trenerjem. Del trenerskega štaba ostaja tudi kondicijski trener Zoran Dražetič, ki bo še naprej budno skrbel za brezhibno fizično pripravo novomeških deklet.

Novomeška odbojka je tako po dolgih in žalostnih letih ponovno tam, kjer spada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice