Šport
256 ogledov

Začenja se eden največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije!

Poljska odbojka Stožice Reševalni pas/Twitter
Slovenci proti Kamerunu drevi začenjajo domače odbojkarsko svetovno prvenstvo.

Slovensko odbojkarsko reprezentanco drevi ob 20.30 v ljubljanskih Stožicah čaka prvi nastop pred domačim občinstvom na svetovnem prvenstvu. Za uvod se bodo varovanci romunskega stratega Gheorgheja Cretuja pomerili z reprezentanco Kameruna. Vloga favorita je izrazito na strani dvakratnih zaporednih evropskih podprvakov.

Metod Ropret, predsednik OKS, na sprejemu odbojkarjev na Kongresnem trgu 2015 "Kot darilo z neba" Šport "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"

Kamerun velja za trenutno tretjo najbolje uvrščeno afriško reprezentanco na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze in drugouvrščeno ekipo z lanskega afriškega pokala v Ruandi. S tem so si kamerunski odbojkarji, ki so evropski javnosti tako rekoč neznani, tudi zagotovili nastop na letošnjem SP.

Tega po odvzemu prvenstva Rusiji zaradi agresije nad Ukrajino letos organizirata Slovenija in Poljska. Zaključni del bo od polfinala naprej potekal v Katovicah, sicer pa bo večina od 52 dvobojev na SP odigranih v Ljubljani.

Mitja Gasparini Ni mu žal Šport Slovenski povratnik v reprezentanco: "Česa takega še nisem doživel!"

Danes bodo na vrsti štirje od skupno 30 obračunov v Stožicah, spored pa bodo v slovenski prestolnici odprli Brazilci in Kubanci ob 11. uri v skupini B. V tej skupini bo še dvoboj Japonske in Katarja (14.00). V Katovicah bosta v skupini C tekmi ZDA - Mehika (17.30) ter Poljska - Bolgarija (20.30), v ljubljanski skupini D pa bo poleg slovenskega obračuna s Kamerunom še tekma Francija - Nemčija (17.30).

Slovenski odbojkarji so zadnji del priprav pod novim selektorjem, Avstralca Marka Lebedewa je pred 18 dnevi zamenjal Cretu, opravili s tremi zmagami, in sicer proti Egiptu (3:0), Turčiji (3:1) in Iranu (3:1), pri čemer so Iranci v torek v Ljubljani dobili dodatni in vnaprej dogovorjeni četrti niz.

Gregor Ropret SP v Stožicah Šport Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ...

V skupinskem delu nato kapetana Tineta Urnauta in soigralce čakata še dvoboja proti Franciji (28. avgust) in Nemčiji (30.). Nato od 3. septembra naprej sledijo izločilni boji v osmini finala. Slovenija bi ob morebitnem napredovanju v Ljubljani igrala do vključno četrtfinala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice